Kadınların saltanatı: Kadınlar kahvede, erkekler evde

Bursa'da, Osmanlı'dan bu yana yılda bir kez gerçekleştirilen, 'Erkekler evlere, kadınlar kahvehaneye' geleneği İnegöl ilçesi Dipsizgöl Mahallesi'nde sürdürülüyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Bursa'da, Osmanlı’dan bu yana yılda bir kez gerçekleştirilen, ‘Erkekler evlere, kadınlar kahvehaneye’ geleneği İnegöl ilçesi Dipsizgöl Mahallesi’nde sürdürülüyor.

İlçenin 800 nüfuslu kırsal Dipsizgöl Mahallesi’nde yılda 1 gün tekrarlanan geleneğe göre, kadınlar gün boyunca dışarıda ve kahvehanede oturup, oyun oynayıp sohbet ederken, eşleri ev işi ve temizlik yapıp, evlerinin önünü de süpürüyor. 

Erkeklerin yılda 1 gün dahi olsa empati yaparak, kadınların gün içerisindeki iş yüklerini anlamasının amaçlandığı gelenek, mahalle sakinlerinden Halil İnalcık Sosyal Bilimler Lisesi 11’inci sınıf öğrencisi Sıla Yavuz tarafından hazırlanan, 'Kıraathane: Dipsizgöl’de yılda bir gün rol mekan değişimi' projesi ile TÜBİTAK'a da sunuldu. 

Kabul edilen proje kapsamında, Dipsizgöl Mahallesi’ndeki gelenek yaşatılarak kadınlar kahvede, erkekler de evde vakit geçirdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN