Kadınlar bu resimde 5 renk, erkekler en fazla 4 renk görebiliyor

Sosyal medyada paylaşılan bu görsel erkekler ve kadınlar arasındaki farklardan bir tanesini daha ortaya çıkarıyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Erkekler ve kadınların arasındaki onlarca farklılığa bir yenisi daha eklendi. Erkekler ve kadınlar dünyayı farklı görüyor.

Sosyal medyada paylaşılan bu görsel erkekler ve kadınlar arasında tatlı bir tartışmaya sebep oluyor. Aralarındaki olarca faklılığa eklenen bu görselde erkekler ve kadınlar birbirinden farklı sayıda renk görüyor. Sosyal medyada paylaşlar ve yorum yapanlar arasında genel bir kanı oluştu. Bu görselde erkekler 4 kadınlar ise 5 renk görebiliyor.

Tabiki istisnalar kaideyi bozmaz. 5 Rengin tamamını görebilen erkekler de var. :)

Kadınların dünyayı erkeklerden farklı görebildikleri bilimsel olarak da kanıtlanmış bir gerçek. Daha az renk görebildiğiniz için kendinize kızmanıza gerek yok sevgili erkekler.
Kadınlar bu resimde 5 renk, erkekler en fazla 4 renk görebiliyor

Kadınlar ve Erkekler Farklı Görüyor

Erkek ve kadınların renkleri algılama işleminin farklı olduğu ortaya çıktı.

Bilimsel araştırmalarda ilginç bir sonuç ortaya çıktı. Erkek ve kadınlar renkleri farklı görüyor. Erkek ve kadınlarda beynin renkleri algılama işleminin farklı olduğu tespit edildi.

Mesela her iki cins turuncu renkli bir eşyaya baktığında erkekler bunu kadınlara göre daha kırmızıya çalar şekilde görüyor. Keza çimenler erkeklere daha sarımtrak görünürken kadınlar bunu daha yeşil görüyor.

Tespit, ABD'de City University of New York üniversitesindeki bilim adamları tarafından gerçekleştirilen araştırmalarda ortaya çıktı. Profesör Israel Abramov, cinsler arasında renkleri görme hususundaki bu ayrımın gözün yapısından kaynaklanmadığını söyledi. Bunun beyinden kaynaklanan bir olay olduğu ifade ediliyor.

Farklılığın "küçük ama gerçek" olduğunu belirten Abramov, "Biz bu durumda erkeklerdeki testosteron hormonunun büyük rolünün olduğunu düşünüyoruz. Bu onlarda farklı algılamalara yol açıyor" dedi.

 

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN