Kaç numaralı arabayı kaldırırsanız trafik sıkışıklığı yok olur?

Bugün, beyin yanıltan optik illüzyonlar yerine doğrudan bir zeka sorusu görseliyle karşınızdayız. Resim uluslararası anlamda IQ testleri yapan bir kurumun tek soruluk zeka testlerinden birisi. Testte belli bir süre detayı bulunmasa da mümkün olan en kısa sürede kimseye danışmadan çözebilmek önem taşıyor. Doğru cevabı bulabilenlerin ise algı uzmanları tarafından 120 üzerinde zeka puanına sahip olduğu kabul ediliyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Görseldeki zeka testinde dört yol ağzında 7 aracın bulunduğu bir trafik sıkışıklığı söz konusu. Sadece yüksek IQ'lu insanlar hangi arabanın kalkacağına karar verebiliyor. Zeka oyunu, probleme bakarken verdiğiniz karara dayalı olarak IQ seviyenizi test etmenize yardımcı oluyor. Beyin bulmacalarını çözerken mantıksal ve analitik becerilerinizi kullanarak cevaba ulaşmanız mümkün olacaktır. Cevap hemen önünüzde olmayacağından, çözüme ulaşmak için detaylı düşünmeniz gerekir. Hazırsanız resimde bulunan numaralandırılmış araçları incelemeye başlayabilirsiniz. 

ZEKA SORUSU CEVABI

Resimde 7 tane arabanın bir kavşakta bulunduğunu ve trafik sıkışıklığı oluşturduğunu görüyorsunuz. Ortadan kalması gereken aracı tespit ettiğinizde trafik sıkışıklığını çözmüş ve diğer araçların yoluna dönmelerini sağlamış olacaksınız. Resimdeki 7 arabanın da yönüne dikkatlice bakarsanız, yoldaki trafiği temizlemek için kaldırılması gereken arabayı tespit edebilirsiniz. Ayrıca bu yolların kesiştiğini unutmayın. O halde 7 araba arasından hangi arabanın kaldırılması gerektiğini belirleyelim:

Kavşaktaki 1 nolu ve 2 nolu araç, Güneye doğru aynı yöne gidiyor.

Kavşaktaki 4 nolu ve 5 nolu araç, Batı'ya doğru aynı yöne gidiyor.

Kavşaktaki 6 nolu ve 7 nolu araç, Kuzey’e doğru aynı yöne gidiyor.

Sadece 3 nolu araç yoldaki kavşakta Doğu istikametinde gidiyor.

Zeka testinin cevabı, 3 numaralı araba kaldırılarak trafik sıkışıklığının ortadan kaldırılacağıdır. 3 Nolu araba resimden kaldırıldığında, 1 nolu araba ve 2 nolu araba önce Güney yönüne gidebileceklerdir. Ardından 4 nolu araba ve 5 nolu araba ikinci olarak Batı yönüne gidebilecektir. Son olarak 6 nolu araba ve 7 nolu araba Kuzey yönünde gidebilecektir. 3 nolu aracı kaldırmanız trafik sıkışıklığını çözecektir.

Algı uzmanları tarafından önerilen ve psikanalizlerin bir parçası olarak kullanılan optik illüzyon testlerini düzenli olarak çözmek hızlı kavrama yetisi üzerinde olumlu katkılar sağlıyor. Aynı şekilde pratik düşünmeyi gerektiren görsel zeka testlerinin de  kavrama yetisi üzerinde olumlu etkileri bulunur.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN