İYİ Parti'den Kılıçdaroğlu-HDP zirvesine yeşil ışık: Görüşmesinde bir sıkıntı yok

İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, önümüzdeki günlerde gerçekleşmesi beklenen HDP-Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesine ilişkin olumlu mesajlar verdi, Zorlu, görüşmenin sıkıntı arz etmeyeceğini belirtti.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Altılı masa, seçime iki ay kala Kemal Kılıçdaroğlu isminde anlaşma sağladı. İYİ Parti lideri Meral Akşener'in Kılıçdaroğlu ismine olan itirazı, masadan kalkması ile sonuçlansa da  ikna edildi ve ayrılık kısa sürdü. Aday isimleri ve seçim tarihinin netlik kazanması üzerine Millet ve Cumhuriyet ittifaklarında çalışmalar hız kazandı. İttifaklar yeni partilerle anlaşarak oy potansiyelini arttırma yoluna girerken, altılı masanın milliyetçi ortağı İYİ Parti'nin HDP görüşmelerine bakış açısı merak edilir oldu. Konuya ilişkin açıklama yapan Parti Sözcüsü Zorlu, "Bu durumda Kemal Kılıçdaroğlu aday olduğu için ülkemizin tüm paydaşlarıyla büyük unsurlarıyla görüşecektir. Burada bir sıkıntı yok." dedi.

"AMACIMIZ PARLAMENTER SİSTEME GEÇMEK"

TGRT Haber'de Ercan Gürses'in programına konuk olan İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Gürses'in, "Önümüzdeki günlerde CHP Genel Başkanı, HDP ile temas halinde olacak siz daha önce Akşener dedi ki bunu sorun etmeyeceğiz ama masaya getirmesinler dedi.

İYİ Parti'den Kılıçdaroğlu-HDP zirvesine yeşil ışık: Görüşmesinde bir sıkıntı yok

Burada masaya gelmesinden kastınız fiziki mi?" sorusuna Zorlu şu ifadeleri verdi: 

Biz ilkeler üzerinden siyaset yapmayı seven bir partiyiz ve değerlerimiz konusunda onun çıkarlarını şeffaf şekilde dile getiriyoruz.  Millet İttifakı'nın oluşum şekli ve 6’lı masa denilen şeklini alması. 

Bizim amacımız parlamenter sisteme geçmek.  Depremde ilk saatlerde olanlara bakın. Devletimizin iradesi sahaya yansıtılamadı.  Çok değerli projeler ortaya çıktı. 

Bu durumda Kemal Kılıçdaroğlu aday olduğu için ülkemizin tüm paydaşlarıyla büyük unsurlarıyla görüşecektir. Burada bir sıkıntı yok. Bizim için içeriği önemli kazanımları temel unsurları.

Sorun demokrasinin daha iyileştirilmesi ise refahın artırılması ise bu metinde var, çözümleri de yazıyor. Bu çerçevede ilerleyecek görüşmelerin sıkıntısı yok.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN