İşsizlik maaşı taban tavan hesaplama 2023! Asgari ücret zammıyla yeni işsizlik maaşı ne kadar oldu?

2023 işsizlik maaşı ne kadar oldu? Asgari ücrete her yıl Ocak ayında zam gelirken yeni işsizlik maaşı hesaplama ekranı araştırılmaya başlandı. Asgari ücret zammı ile işsizlik maaşı sil baştan belirlenecek. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 3. toplantısının ardından 2023 asgari ücret rakamının belirlenmesi bekleniyor. Yeni asgari ücretle birlikte 2023 işsizlik maaşı da artacak. Peki, işsizlik maaşı ne kadar oldu? İşte asgari ücret zammı ile yeni işsizlik maaşı taban tavan ücret hesaplama!

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

İşsizlik maaşı 2023 ne kadar oldu? Asgari ücret zammı sonrası 2023 yeniişsizlik maaşı hesaplama ekranı araştırılıyor. Asgari ücretin belirlenmesi için yapılacak 3. kritik toplantı sonrası gözler yeni maaşlara çevrildi. Asgari ücretin zamlanması birçok maaşı da doğrudan etkileyecek. Peki, 2023 işsizlik maaşı ne kadar oldu? İşsizlik maaşı taban tavan ücret hesaplama ekranı haberimizde.

2023 İŞSİZLİK MAAŞI NE KADAR OLDU?

İşsizlik maaşı için henüz yeni bir zam oranı belirlenmiş değil. Şu anki asgari ücrete göre en düşük maaşı 2 bin 568 lira olmuştu. 10 ay boyunca alınabilecek en yüksek ücret ise 5 bin 137 lira. 2023 asgari ücretin belirlenmesiyle işsizlik maaşı yeniden hesaplanacak.

2022 İŞSİZLİK MAAŞI NE KADARDI?

Temmuz ayında yapılan zammın ardından 1 Temmuz – 31 Aralık tarihleri arasında verilen işsizlik ödenekleri bu dönemde geçerli olan brüt 6 bin 471 TL üzerinden hesaplanmıştı.

Asgari ücret üzerinden çalışmış olan kişilere bu dönemde aylık 1.981,41 TL yerine 2 bin 568 TL ödenmesi kararlaştırılmıştı. İşsizlik maaşının tavan aylığı da 3 bin 972,82 liradan 5 bin 137,51 liraya yükseltilmişti.

İŞSİZLİK MAAŞI NASIL ALINIR?

Bu desteği almak için ilk ve en önemli şart, işçinin kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalmasıdır. Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olan bir çalışan işsizlik maaşı alabiliyor.

Hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olan kişiler, sözleşmesinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine başvurabilir.

İşsizlik maaşı başvurusu internet üzerinden de yapılabilir. Son üç yıl içerisinde 900 gün sigortalı olarak çalışan kişiler 240 gün işsizlik sigortası alabiliyor. 1080 gün sigortalı olarak çalışan kişiler ise 300 gün boyunca işsizlik maaşı almaya hak kazanıyor.

30 GÜNLÜK SÜREYE DİKKAT

İşsizlik maaşı alma hakkı bulunan kişilerin başvurularını 30 gün içerisinde yapması gerekmektedir. Geçerli bir mazereti olmayanların başvuruyu 30 gün doldurduktan sonra yapması halinde, geciktikleri süre işsizlik maaşı haklarından indirilir. Otuz günlük süre, iş akdinin fiilen sona erdiği tarihten değil, fesih bildiriminin yapıldığı tarihten başlar.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN