• Haberler
  • Dünya
  • İsrailli Vekilden Skandal Sözler: Gazze'deki Tüm Çocuklar Öldürülmeli

İsrailli Vekilden Skandal Sözler: Gazze'deki Tüm Çocuklar Öldürülmeli

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken, İsrail parlamentosundan gelen açıklamalar dünya kamuoyunda büyük tepki çekiyor. Aşırı sağcı Ulusal Dini Parti – Dini Siyonizm Milletvekili Michal Waldiger, Knesset'te yaptığı konuşmada skandal ifadeler kullandı.

Knesset’teki bir oturumda Arap milletvekili Ahmad Tibi ile tartışmaya giren Waldiger, Filistinli çocukların da öldürülmesi gerektiğini savundu. Waldiger, “Gazze’de masum kimse yok. 7 Ekim’de neler olduğunu gördük. Onlar Naziler. İsrail Devleti’ne zarar vermek isteyen herkes – çocuklar dahil – öldürülmeli” dedi.

“Başka Seçenek Kalmadı” Gerekçesi

Hamas’ın kadınları ve çocukları canlı kalkan olarak kullandığını öne süren Waldiger, bu nedenle başka bir seçeneğin kalmadığını iddia etti. Vekilin bu açıklamaları, uluslararası kamuoyunda büyük infiale neden oldu.

İsrail Güvenlik Kabinesi Saldırı Planını Onayladı

Öte yandan İsrail güvenlik kabinesi, 4 Mayıs’ta Gazze Şeridi’ndeki işgali genişletmeyi ve kalıcı hale getirmeyi hedefleyen yeni bir saldırı planını onayladı. İsrail basınında yer alan bilgilere göre, plan üç aşamadan oluşuyor. İlk aşamada hazırlık süreci ve geçici ateşkes görüşmeleri yer alırken, bu süreçte anlaşmaya varılamaması durumunda, ikinci aşamada yoğun saldırıların başlayacağı ve Filistinlilerin Gazze'nin güneyine sürüleceği bildirildi. Üçüncü aşamada ise İsrail ordusunun ele geçirdiği bölgelerden geri çekilmeyeceği ve bu alanlarda kalıcı işgalin sürdürüleceği ifade ediliyor.

36 Saatte 250 Filistinli Hayatını Kaybetti

Birleşmiş Milletler, İsrail’in devam eden saldırıları sonucu Gazze’de son 36 saat içinde en az 250 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. Gazze’de 75 gündür tüm sınır kapılarının kapalı olması nedeniyle insani kriz derinleşiyor. Gıda, su, ilaç ve enerjiye erişimin neredeyse imkânsız hale geldiği bölgede, uluslararası yardım çağrıları da artıyor.

Bakmadan Geçme

Artı Siirt Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!