İslam Memiş, dolar ve gram altında beklentiyi açıkladı

Merkez Bankası'nın faiz kararı fiyatlayan döviz ve emtia fiyatlarında ataklar sürüyor. Peki Perşembe günü alınacak kritik karar sonrasında dolar ve gram altın kaç TL olacak? Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, merak edilen soruya cevap verdi. Memiş, TCMB sonrası beklentiyi açıkladı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) yarın Hafize Gaye Erkan başkanlığında ikinci kez toplanacak. Merkez Bankası yarın piyasaları yakından ilgilendiren Temmuz ayı politika faizine imza atacak. Kritik karar öncesinde tahminlerin beklentilerin altında kalması döviz ve emita fiyatlarında yükselişlere yol açtı. Gram altın 1700 TL'yi, Dolar 27 TL'yi, Euro ise 30 TL'yi aşarak tarihi zirveyi gördü. Döviz ve emtia fiyatlarında yükseliş sürerken gram altın ve dolar kurunun TCMB'nin kararı sonrasında kaç TL'ye çıkacağı merak edilmeye başlandı.

Piyasaların merak ettiği soruya Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş cevap verdi. TGRT Haber'e konuşan Memiş, altın fiyatları ve dolar kuru için çarpıcı tahminlerde bulundu.

"ÖTV ZAMLARI ENFLASYONU TETİKLİYOR"

Para piyasasında doların başı çektiğini ve diğer yabancı para birimlerinin de doları takip ettiğini belirten Memiş, "MB'nin faiz kararından önce beklenti düşük olduğu için yüksek bir tansiyon var. Dolar kuru, serbest bırakıldığında dövize olan talep artiyor. TL'nin değer kaybı bu ölçüde daha da düşüyor" dedi. 

Kurdaki yükselmesinin sebeplerini açıklayan Memiş, "Yeni ÖTV zamlarının enflasyonu tetikliyor. Ticari pazarda durgunluk yaşanması ve alım gücünün azalmasıyla ilgili riskler daha da arttı. Bu da kur ataklarını beraberinde getirdi" diye konuştu.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN