İslam Memiş altın için rakam verdi: İki katı...

Ortadoğu'daki gerilim nedeniyle altın fiyatları yükselmeye devam ediyor. İslam Memiş, gram altın için beklentilerini sıraladı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Bu hafta yurt içi piyasalarda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) ve yurt dışında Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) faiz kararları açıklanacak. Öte yandan İsrail-Filistin arasındaki savaş nedeniyle altın fiyatlarındaki yükseliş de devam ediyor. 

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'in analizi şöyle: " Hamas-İsrail savaşı dünyanın gündeminde olmaya devam edecek. TCMB ve ECB’den faiz artırımları bekleniyor. Bu hafta volatilite oldukça yüksek olacak. Bu hafta yatırımcı hangi bant aralıklarını takip etmeli?

7 bin 510 puandan haftayı tamamlamıştı. Güçlü alımlarla haftaya başlayabilir. Hedef 8 bin 120 puan seviyesi. Ancak düşüşlerin bittiğini öngörmüyorum. Aşağıda 7 bin 290 puan seviyesi hâlâ duruyor. Kademeli alım için bugün ve yarının uygun olduğunu düşünüyorum.

Kısa vadede bir, iki günlüğüne geri çekilebilir. Hem TCMB’nin faiz kararı hem de dolar endeksinin gerilemesi doları negatif etkileyebilir. Takip edeceğim bant aralığı 26,80-28,20 lira aralığı.

EUR/USD PARİTESİ:

1,0580 destek seviyesi. 1,0550-1,0750 aralığını takip edeceğim. Orta ve uzun vade için ucuz kalmaya devam ediyor. Özellikle 2024 hazırlığı yapılmalı.

ONS ALTIN (XAU/USD):

Bin 980 dolar seviyesinden kapanış yapmıştı. Kısa vadede negatif. Bu hafta bin 938-bin 981 dolar aralığını takip edeceğim. Önce bir gerileme, sonra 2 bin dolar seviyesinin üzerine ataklar yapar. Son bir düzeltme sonrası 2 bin dolar seviyesini görebiliriz.

GRAM ALTIN:

Bin 867 lira seviyesinden kapanış yapmıştı. Bin 780-bin 880 lira aralığını takip edeceğim. Bu hafta bin 800 lira seviyesinin altına sarkmasını bekliyorum (fiziki). Sonra yukarı yönlü hareketlerini sürdürür. Borsanın iki haftalık rallisini altın, iki haftada fazlasını verdi.

ONS GÜMÜŞ (XAG/USD):

Hedef 24 dolar, düşüşler kalıcı değil. 23,20 dolar seviyesi sonrası hedef 24 dolar. Bu hafta dolar aşağı, dolar karşısındakileri yukarı bekliyorum." 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN