İsa Yıldırım: ''CHP'den ayrıldım, AK Parti'ye geçmeye niyetim var''
Antalya'nın Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, CHP'den istifasının ardından AK Parti'ye geçeceğini açıkladı. 'CHP'de artık hizmet üretmek mümkün değil' diyen Yıldırım, 'Amacımız sadece Aksu'ya hizmet etmek' ifadelerini kullandı.
Antalya’nın Aksu ilçesinde 2024 yerel seçimlerinde CHP’den belediye başkanı seçilen İsa Yıldırım, 27 Eylül 2025’te partisinden istifa etmişti. Bağımsız olarak görevine devam eden Yıldırım, AK Parti’ye geçeceği yönündeki iddiaları doğrulayarak “Geçmeye niyetim var” dedi.
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun Aksu Aile Sağlığı Merkezi ziyaretine katılan Yıldırım, AK Parti’ye katılım süreciyle ilgili olarak, “AK Parti ile hem yerelde hem Genel Merkez düzeyinde görüşmelerimiz var. Davetler var, çağrılar var. Bizim amacımız sadece Aksu’ya hizmet etmek. Bunun için hangi kapıdan geçmemiz gerekiyorsa geçeriz” ifadelerini kullandı.
“CHP’de artık ne Atatürk var, ne demokrasi”
CHP yönetimini sert sözlerle eleştiren Yıldırım, “CHP’ye Atatürk var diye gittik, demokrasi var diye gittik. Ama artık ne Atatürk var, ne cumhuriyet, ne de demokrasi. CHP’de düşmana gerek yok, herkes birbirine düşman. Böyle bir parti ülkeyi yönetemez” dedi.
“Belediye başkanı devletle savaşamaz”
Cumhurbaşkanlığı seçimi üzerinden belediyelerin devletle karşı karşıya getirildiğini öne süren Yıldırım, “Hiçbir belediye başkanı devletle savaşamaz. Devletin kurumlarıyla iş birliği yapmak zorundayız. Biz hizmet etmek için seçildik, mitingden mitinge koşmak için değil” diye konuştu.
“AK Parti’ye geçişte hiçbir şartım yok”
Yıldırım, AK Parti’ye katılımı konusunda herhangi bir beklentisi olmadığını belirterek, “Ne makam ne da başka bir şey istiyoruz. Tek talebimiz Aksu’nun birikmiş sorunlarının çözülmesi. Aksu halkı bizden hizmet bekliyor, biz de bunun için çalışıyoruz” dedi.
Böcek’e sert eleştiri, Türel’e övgü
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i eser üretmemekle eleştiren Yıldırım, eski başkan Menderes Türel’i ise övdü:
“Antalya’nın her yerinde Türel’in eseri var; üst geçitler, raylı sistem, sahiller, arıtma tesisleri… Muhittin Böcek’e bakıyorsun, bir tane eser yok. Antalya 10 yılını kaybetti.”
Yıldırım, önümüzdeki günlerde AK Parti’ye katılım sürecinin resmiyet kazanabileceğini belirterek, “Bizim için önemli olan rozet değil, Aksu’nun geleceği” dedi.
Bakmadan Geçme