iPhone 15 ne zaman piyasaya sürülecek? Tarih ortaya çıktı

iPhone 15 serisi için nefesler tutuldu, geri sayım başladı. Sadece bir ay sonra Apple'ın yeni telefon serisini tanıtması bekleniyor. Peki, Apple'ın tanıtım etkinliği ne zaman olacak? iPhone 15 ne zaman çıkacak? İşte son haberler...

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Bir sonraki Apple özel etkinliğinin eylül ayında gerçekleşmesi bekleniyor ve şimdi kesin tarih belirlenmiş gibi görünüyor. Bloomberg'den teknoloji analisti Mark Gurman, X platformundaki bir paylaşımında lansman tarihinin 12 Eylül Salı olacağını düşündüğünü yazdı. Ayrıca Mark Gurman'ın tahmin ettiği önceki lansman tarihi ise 13 Eylül Çarşamba günüydü. 

'Power On' bülteninde konuşan Gurman, lansman tarihinin 12 veya 13 Eylül olacağını iddia etti. Ayrıca yeni iPhone telefonların piyasaya çıkış tarihinin 22 Eylül civarında olacağını söyledi.

Öte yandan, Forbes'tan David Phelan'a göre bir diğer ihtimal de 6 Eylül Çarşamba günü etkinliğin olması ve 15 Eylül'de ön sipariş verilen ilk iPhone 15 telefonların sahiplerine ulaşması. 

IPHONE 15 ÇIKIŞ TARİHİNE İLİŞKİN SPEKÜLASYONLAR DEVAM EDİYOR

Bu arada, geçtiğimiz yıl Mark Gurman da dahil olmak üzere bazı uzmanlar duyuru tarihi olarak 13 Eylül Salı gününe işaret ediyorlardı ancak 20 Ağustos 2022 civarında fikirleri değişti ve sonuç olarak 7 Eylül 2022 günü iPhone 14 serisinin tanıtımı gerçekleşti. Bu yüzden, tahminler bu yıl da tutmayabilir ancak birçok teknoloji analisti 12 veya 13 Eylül 2023 konusunda hemfikir gibi görünüyor, en azından şimdilik.

Bununla birlikte, Apple'ın daha erken bir tarihte yeni seriyi piyasaya sürmeyi istemesi son derece normal ancak pek mümkün görünmüyor. Çünkü daha erken bir çıkış tarihi 30 Eylül'de sona eren finansal çeyreğe ekstra katkı sunan iPhone satışları demek. Ancak daha erken bir tanıtım tarihi için Apple'ın daha hızlı davranması gerekiyor ve bu da teknoloji analistleri tarafından şimdilik ihtimal dahilinde değil. 

Mark Gurman, iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max'in 22 Eylül civarında satışa çıkacağını tahmin ediyor. Apple, iPhone'larını her zaman tanıtımdan sonraki haftalara denk gelen bir Cuma günü piyasaya sürer, bu nedenle 22 Eylül Cuma mümkün bir tarih gibi görünüyor. 

Öte yandan, bahsi geçen tanıtım etkinliği ve piyasa tarihleri aynı zamanda Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra (ikinci nesil) için de geçerli olacak.

(Kaynak: Forbes) 

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN