İmparator Fatih Terim'e büyük onur! Bir ilki gerçekleştirdi

İmparator lakaplı Türk futbolunun efsane ismi Fatih Terim, Dünyanın En İyi 100 Futbolcusu listesi için The Guardian tarafından jüri olarak seçilen ilk Türk teknik direktör oldu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Başarılarla dolu kariyeri ve tecrübesi ile Türk futbol dünyasının önemli simalarından biri olan Fatih Terim, bir ilke başararak, gururlandıran bir gelişme ile gündeme geldi.  Terim, Dünyanın En İyi 100 Futbolcusu listesi için The Guardian tarafından jüri olarak seçilen ilk Türk teknik direktör oldu.

TERİM'LE BİRLİKTE İKİ İSİM DAHA İLK DEFA JÜRİ KOLTUĞUNA OTURACAK

The Guardian'ın Dünyanın En İyi 100 Futbolcusu seçimlerinde jüri olarak yer alan Terim, böylelikle bir ilki daha gerçekleştirmiş oldu.

Terim ile birlikte ilk kez Brezilyalı eski futbolcu Maicon ile Norveçli eski futbolcu Jan Age Fjortoft ilk kez jüri koltuğunda oturdu.

2012 yılından beri düzenlenen ödüllerde Lionel Messi, 5 kez ilk sırada seçilan isim olmayı başarmıştı.

FATİH TERİM'İN FUTBOLCULUK DÖNEMLERİ

Fatih Terim 4 Eylül 1953 yılı Adana doğumlu Türkiye'de "İmparator", İtalya'da "Grande" lâkaplı Türk teknik direktör ve defans mevkiinde oynamış eski milli futbolcudur. Babası Kıbrıs Türkü olan Terim 4 Eylül 1953 yılında Gökseliye'de dünyaya geldi.

Futbola Ceyhanspor'da başladı. Türkiye 2. Ligi'nde şampiyon olarak 1.Lige geçen Adana Demirspor'da sergilediği oyun ile herkesin ilgisini üzerine çekti ve bir sonraki sezon Galatasaray'a transfer oldu.

1985'te futbola veda edene kadar Galatasaray'da futbol oynayan Terim Galatasaray'da takım kaptanlığını da üstlendi. Galatasaray'daki oyunculuk kariyeri boyunca yürüttüğü kaptanlığı sayesinde tüm zamanların en sevilen Galatasaray oyuncularından biri haline geldi. Galatasaray formasıyla 327 maç oynadı. 

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN