İlk turu bilen şirket ikinci tur için yeni anket sonuçlarını açıkladı! İkinci tur anket sonuçları

İkinci tur için yeni anket sonuçları ortaya çıktı. Seçim öncesi anket sonuçlarını açıklayan kamuoyu araştırma şirketlerinin büyük bölümü öngörülerinde yanılırken, SONAR Araştırma'nın seçim tahmini dikkat çekti. SONAR Araştırma'nın ikinci tur için yeni anket sonuçları ortaya çıktı. İşte yeni anket sonuçlarıyla ilgili son dakika tüm detaylar...

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Henüz kesinleşmeyen sonuçlara göre Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalırken, son hafta öne çıkan anketlerin ilk sırada gösterdiği Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 50 barajını aşamadı. Anketlerin çoğunlukla ikinci sırada gösterdiği Erdoğan, sandıkların yüzde 94’ünün açıldığı tabloda, oyların yüzde 49.5’ini aldı. Anketler, Erdoğan’ın oyunu ağırlıklı olarak yüzde 43-45 bandında gösteriyordu.

Dün gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerinde saat 00.30 itibarıyla Anadolu Ajansı’nın açıkladığı resmi olmayan sonuçlara göre, Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan yüzde 49.6, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44.6, ATA İttifakı adayı Sinan Oğan ise yüzde 5 oy aldı.

İttifaklara göre milletvekili seçimi oy oranları ise Cumhur İttifakı yüzde 49.8, Millet İttifakı yüzde 34.9, Emek ve Özgürlük İttifakı yüzde 10 olarak gerçekleşti. Kamuoyu araştırma şirketlerinin seçimden önceki son günlerde yayımladığı anket sonuçları da gündemde.

"AYLARDIR HDP'NİN DESTEKLEDİĞİ ADAYIN KAZANAMAYACAĞINI SÖYLEDİM"

CNN Türk'ün seçim yayınında konuşan Hakan Bayrakçı, "İYİ Parti için yüzde 7 filan denildi, ben MHP ve İYİ Parti için yüzde 10 alırlar dedim. İkisinin toplamı yüzde 20'yi buluyor. Bir de Zafer Partisi ve Sinan Oğan'ın oylarını katın. Milliyetçi oylar yine seçim sonucunu tahmin etti. Aylardır HDP'nin desteklediği adayın kazanamayacağını söyledim, inanmadılar." ifadelerini kullandı.

SONAR VERİLERİ GÜNDEMDE

Kamuoyu araştırma şirketlerinin büyük bölümü öngörülerinde yanılırken Kamuoyu Araştırmacısı Hakan Bayrakçı'nın seçimlerden günler önce açıkladığı veriler gündem oldu. SONAR Araştırma'nın verilerini aktaran Bayrakçı, cumhurbaşkanlığı yarışında Recep Tayyip Erdoğan için yüzde 48.8, Kemal Kılıçdaroğlu için yüzde 44.1, Sinan Oğan için yüzde 3.5 oy tahmininde bulunmuştu.

2. TUR TAHMİNİ

Kamuoyu Araştırmacısı Hakan Bayrakçı, olası 2. tur için de şu tahminlerde bulunmuştu:

Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 52.1

Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 47.9

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN