İHD Siirt Şubesi, Cumartesi Anneleri İçin Oturma Eylemi Gerçekleştirdi!

İHD Siirt Şubesi, '17-31 Mayıs Uluslararası Gözaltına Kayıplara Karşı Mücadele Haftası' kapsamında, Cumartesi Anneleri'nin her hafta 'Kayıplar bulunsun, failler yargılansın' şiarıyla gerçekleştirdiği eylemin bininci haftası dolayısıyla şube binası önünde açıklama yaptı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

İHD Siirt Şubesi, “17-31 Mayıs Uluslararası Gözaltına Kayıplara Karşı Mücadele Haftası” kapsamında, Cumartesi Anneleri’nin her hafta “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” şiarıyla gerçekleştirdiği eylemin bininci haftası dolayısıyla şube binası önünde açıklama yaptı.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Artı Siirt (@artisiirt)'in paylaştığı bir gönderi

“Gözaltına kaybetmelere karşı hakikat ve adalet mücadelesinden vazgeçmeyeceğiz” pankartının açıldığı açıklamaya, Siirt Belediye Eşbaşkanı Mehmet Kaysi, Belediye Meclis üyeleri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ile Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) il, ilçe yöneticileri, Barış Anneleri ve Tevgera Jinên Azad’ın (Özgür Kadın Hareketi –TJA) yanı sıra çok sayıda sivil toplum örgütü katıldı. 

Burada konuşan İHD Siirt Şube Başkanı Sohbet Çetin, Cumartesi Anneleri’nin yaklaşık 30 yıldır kayıplarını aradığını hatırlatarak, “25 Mayıs’ta 1995’te gözaltında kaybedilenlerin yakınları, her cumartesi çocuklarının kemiklerini aradılar ama maalesef bir sonuca varamadılar. Bu hafta binince hafta. Az bir zaman değil. Kayıpların yakınları bin haftadır çocuklarının akıbetini soruyor” diye kaydetti.

Çetin, İHD Siirt Şubesi olarak Cumartesi Anneleri’ne destek olmaya devam edeceklerinin altını çizdi. 

‘BARIŞ İSTİYORLARDI’

Ardından konuşan İHD Siirt Şube Başkanı Mehmet Nuri Ekinci, “Acı bir gerçektir ki; kaybedilen herkesin tek amacı vardı. Barış istiyorlardı. Bu topraklarda kan akmasın barış gelsin diye mücadele edip, sonuç alamadılar. Ama sakın onların öldüğünü düşünmeyin, onlar bugün daha diri” şeklinde konuştu.

Ekinci, sonrasında İstanbul’da bulunan Galatasaray Meydanı’nda okunacak olan basın açıklamasını okudu. Açıklama, gerçekleştirilen oturma eyleminin ardından son buldu.

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN