HÜDAPAR Siirt İl Başkanından Kürtçe Seçmeli Ders Çağrısı!

HÜDAPAR Siirt İl Başkanı Abdulhakim Tekin, ortaokullarda 2024-2025 eğitim ve öğretim yılında okutulacak seçmeli dersler arasında yer alan Kürtçe dersine dikkat çekti.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Ortaokula giden oğlunun okulunu ziyaret eden HÜDAPAR Siirt İl Başkanı Abdulhakim Tekin, oğlula birlikte Kürtçe seçmeli ders tercihini yaptı.

Tekin, velilere çağrıda bulunarak, vatandaşların anadillerinde eğitim alabilmeleri için Kürtçe seçmeli dersini tercih etmeye davet etti.

Sosyal medya X hesabı üzerinden konuyla ilgili paylaşım yapan Tekin, şu ifadeleri kullandı.

“Seçmeli ders farkındalığı için Fevzi Çakmak Ortaokulunu ziyaret ettim. Oğlum Selahaddin ile seçmeli derslerden Kürtçe'yi seçtik. Maalesef bir tek biz başvurmuşuz. 19 Şubat'a kadar bu konuda velileri duyarlılığa davet ediyorum.

Zımanê me, Bi xeml û rewş e Şirin û xweş e”

Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, okullarda en az 10 öğrencinin aynı dersi seçmesi durumunda ilgili seçmeli ders okutulabilecek. 

Yaşayan Diller ve Lehçeler (5, 6, 7 ve 8. sınıflar) dersi kapsamında okutulan seçmeli Kurmancî ve Zazakî ders taleplerini öğrenciler ve velileri elektronik ortamda veya yazılı olarak 12 Şubat 2024 tarihine kadar iletmesi ve e-okul sistemine işlenmesi gerekiyor.


 

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Tunahan | 08 Şubat 2024 14:01

    Türkiye Cumhuriyetinin resmi dili TÜRKÇEDİR. NOKTA..

BUNLARA DA BAKIN