HÜDA PAR Siirt İl Başkan Tekin: Dayanışma ve yardımlaşma ruhuna halel getirecek söz ve tavırlardan kaçınmamız gerekiyor

HÜDA PAR Siirt İl Başkanı Abdulhakim Tekin, depremzedeler için maddi, manevi anlamda kim ne yapabiliyorsa yapmalı, hiçbir şey gelmiyorsa bir güzel söz ve bir teselliyle mağduriyeti gidermenin gayreti içinde olması gerektiğine dikkat çekti

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Depremi yaşayan yâda etkilenen kişilerin sarılacak, teselli edecek bir insana ihtiyaç duyduğuna dikkat çeken Tekin, " Sizin siyasi görüşünüz hiç önemli değil. Depremzedeler o an sarılıp ağlayacağı birisine muhtaç iken bizlerin başka şeylerle kendimizi meşgul etmemiz basitliktir." dedi.

Öncelikle deprem bölgesinde hayatını kaybeden depremzedelere Allah'tan rahmet kalanlara da sabır dileyen Tekin, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Maddi ve manevi anlamda kim ne yapabiliyorsa yapmalı"

"Allah, memleketimizi daha beterinden muhafaza etsin. Malumunuz art arda 2 deprem yaşadık. Bu büyük musibetin, acının ne tarifi ne de telafisi vardır. Maalesef çok büyük bir mağduriyet oluştu, bu anlamda oluşan mağduriyet hem bireysel hem toplumsal hafızamızda derin izler bırakacak. Şu an toplumsal bir taziye durumunu yaşıyoruz, her kes buna göre davranmak zorundadır. Özellikle bu toplumsal taziye durumuna zarar verecek tavır ve davranışlardan kaçınmak gerekiyor. Maddi ve manevi anlamda kim ne yapabiliyorsa yapmalı, hiçbir şey gelmiyorsa bir güzel söz, bir teselli ile bu mağduriyeti gidermenin gayreti içerisinde olmamız gerekiyor." 

"Şu an toplumsal bir taziye durumunu yaşıyoruz her kes buna göre davranmak zorundadır"

Toplumun takdire şayan ve gıpta edilecek bir duyarlılığı yakaladığına dikkat çeken Tekin, "Dayanışma ve yardımlaşma ruhuna helal getirecek söz ve tavırlardan her kesin kaçınması gerekiyor. Eğer bu gün böylesine bir acı, felaket bizi bir araya getirmeyecekse bizi önyargılarımızdan, basit, işin kolayına kaçan eleştirilerimizden uzaklaştırmayacaksa biz ne zaman bir araya geleceğiz? Deprem öncesinde yapılması gerekenlere bazı eleştiriler yapılabilir ama bu gün bunun sırası değildir. Bu gün bunu yapmak ta bir maharet değildir. Bu nu yapmak sizi diğer kesimlerden daha aydın, daha entelektüel kılmaz çünkü sizin söylediklerinizi herkes biliyor, her kes görüyor ve her kes söyleyebiliyor.  Bu taziye durumunda yapılması gereken bu değildir." uyarısında bulundu. 

"Onlar ağlayacak birisine muhtaç iken başka şeylerle kendimizi meşgul etmemiz basitliktir"

Deprem bölgesinde gördüğümüz manzaralar bize şunu gösteriyor. O depremi yaşayan yâda etkilenen kişiler sarılacak, teselli edecek bir insana ihtiyaç duyuyor. Sizin fikriniz, siyasi görüşünüz önemli değil. Depremzedeler o an sarılıp ağlayacağı birisine muhtaç iken bizlerin başka şeylerle kendimizi meşgul etmemiz basitliktir. Şair Ahmet Haşim'in dediği gibi: 'Melali (hüznü) anlamayan nesle aşina değiliz." Eğer biz onların acısını onların derdini bu gün de anlamayacaksak biz onlara yakın da değiliz aslında onun için bu konuda herkes daha hassas, duyarlı dayanmak gerekiyor." 

"Siirt'e gelen depremzedeler için elimizden geleni yapmaya hazırız"

Bu gün yapılacak olanın yardımlaşma ve dayanışma olduğunu dile getiren Tekin, "Siirt halkına sizin vesilenizle teşekkür ediyorum bu konuda büyük bir duyarlılık gösterdiler. Yardımlaşma noktasında özellikle STK temsilcileri, kurumlar ellerinden geleni yaptılar ve halk ta bu duyarlılığı gösterdi. Biz de ilk günden beri çalışmalara başladık. Genel Merkezi 12 ekip kurdu. Ekipler şuanda depremin olduğu 10 ilde hem merkez hem taşrada insanları teselli etmek için alandalar. Siirt'te depremden Etkilenen depremzedelere sesleniyoruz, eğer bir mağduriyetleri varsa bizimle irtibata geçsinler, bize ulaşsınlar. Bu konuda elimizden gelen ne ise yapmaya hazırız."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN