Hüda-Par Siirt Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Özcan Projelerini Tanıttı

31 Mart'ta gerçekleşecek olan İdari ve Mahalli seçimler kapsamında Hüda-Par Siirt Belediye Başkanı Abdurrahman Özcan, projelerini tanıttı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Hüda-Par İl binasında düzenlenen toplantıya, Hüda-Par İl Başkanı Abdülhakim Tekin ve Merkez İlçe Başkanı Emin Tetik katıldı. 
Proje tanıtım toplantısı açılış konuşmasını yapan Hüda-Par Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Özcan 70’ e yakın projelerinin olduğunu ve bu projeleri basın aracılığıyla duyuracaklarını ifade etti.

Abdurrahman Özcan; bu şehrin sorunlarıyla dertlenen, bu şehre ve insanına gönül vermiş bir kardeşiniz. Bugün sizlerle bir araya gelerek Siirt’imizin daha güzel yarınları için yola çıkıyoruz. 

Siirt Belediye Başkanlığı için adaylığımı ve İnşallah halkımızın güven ve desteği ile şehrimizde insanımızın hizmetine sunmayı düşündüğümüz çalışmaları sizlerle paylaşacağım. 

Tecrübelerimle Siirt’e daha fazla katma değer sağlamak, halkımızın ihtiyaçlarına en uygun çözümleri sunmak için buradayım. Vizyonumuz, şeffaf yönetim, adil ve sürdürülebilir kalkınma ilkelerine dayanıyor. Sloganımız istikrar, istihdam ve modern şehirleşmede istikamet olacaktır. 

HÜDA PAR’lı Özcan olarak; Halkın bu günkü sorunlarını her daim halkın içinde olan HÜDA PAR’ ın çözebileceğine inanıyor ve diyoruz ki; ecdadımızın geçmişte bu topraklarda ilmek ilmek dokuduğu eşsiz kilimler misali bizde adalet, kardeşlik ve hizmet eksenli yönetimimizle memleketimizi huzur ve kardeşliğin beşiği haline getireceğiz Allah'ın inayetiyle... Ulaşımda kar amacı gütmeden şehir içi ulaşımında indirime gidileceğini buradan halkımıza duyurmak istiyoruz. Kesinlikle etnik ayırımın yapılmadığı, herkesin adil bir şekilde taleplerinin karşılanacağı bir belediye vadediyoruz. Haksız yere belediyeden işçi çıkarılmalarının önüne geçeceğiz. Belediyenin alt yapı sorununu bir daha gündeme gelmeyecek şekilde çözeceğiz. 
Siirt HÜDA PAR Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Özcan’ın kazanması halinde yapmayı düşündüğü projeler; 

GENEL BAŞLIKLARLA PROJELERİMİZ

 1.Şehir Planlaması ve Kentsel Dönüşüm: Yeni bir şehir planlaması ile trafik sorunlarını çözümleyerek, yeşil alanları arttıracağız. Kentsel dönüşüm projeleri ile çevre dostu, enerji verimli ve modern konutlar sağlayacağız. 

2.Ulaşım ve Trafik Yönetimi: Toplu taşıma ağını güçlendirme ve ulaşımı kolaylaştıracağız. Bisiklet yolları ve yaya dostu alanları arttıracağız. 

3.Çevre ve Sürdürülebilirlik: Atık yönetimi projeleri ile çevreyi koruyacağız. Yenilenebilir enerji kaynaklarını teşvik ederek şehri sürdürülebilir kılacağız. 

4.Eğitim ve Kültür: Eğitim alanında yeni okullar ve eğitim merkezleri açacağız. Kültür etkinliklerini destekleyerek şehri kültürel bir merkez (inanç Turizmi) haline getireceğiz. 

5.Sosyal Hizmetler ve Sağlık: Sağlık merkezleri ve rehabilitasyon tesisleri kuracağız. Sosyal hizmet projeleri ile ihtiyaç sahiplerine 2000 TL destek olacağız. 

6.Teknoloji ve Dijital Dönüşüm: Şehirdeki hizmetleri dijitalleştirme ve online platformları güçlendireceğiz. Akıllı şehir teknolojilerini kullanarak şehrin yaşam kalitesini artıracağız. 

7.Ekonomik Kalkınma ve İstihdam: Yerel işletmeleri destekleyerek ekonomiyi canlandıracağız. Eğitim ve beceri geliştirme programları ile istihdamı artıracağız. Projelerimiz arasında bu ve buna benzer kapsamlı ve hayata dokunan genel çalışmalar bulunmaktadır. Önümüzdeki günlerde projelerimizi bir bir açıklayacağız. Fakat şimdi bir kısmını siz değerli basın mensubu aracılığıyla halkımıza paylaşmak istiyoruz. Bu projelerle birlikte, şehrimizi daha yaşanabilir, sosyal ve kültürel ve ekonomik açıdan zenginleştireceğiz. Siirt Belediyesini yönetmeye talip olduğumuzu, halkımızın menfaat ve maslahatını koruyacağımızı taahhüt ediyor, bu isleri de iyi bildiğimizi ilan ediyoruz. Halkımızın "Dürüst Belediyecilik ve Gerçek Hizmet" ile tanışma vakti gelmiştir. 

Bu vesileyle adalete ve hakkaniyete uygun bir belediye yönetimi için bütün vatandaşlarımızı 31 Mart Yerel Seçimlerinde "Bu Sefer HÜDA PAR" diyerek HÜDA PAR' ımıza oy vermeye davet ediyoruz. Sizleri dinlemek, sorularınızı yanıtlamak ve birlikte güzel bir geleceğe adım atmak için buradayım. Bu yolda sizlerin desteğiyle, Siirt’i daha iyi bir yere taşıyacağımıza inancım sonsuz. Birlikte daha güçlü, daha yaşanabilir bir Siirt için çalışmaya davet ediyorum. İşte Projelerimizin Bir Kısmı 

1-Aile Yaşam Merkezi Projesi Vatandaşlarımızın rahatlıkla ulaşabileceği merkezi bir konumda içerisinde Satranç, Matematik, El Sanatları, Resim, Aile Danışmanlığı, Oyun Terapisi, Gitar, Piyano, Diksiyon, Bağlama, Türkçe, Kürtçe, Arapça, Tarih, Sosyal Bilgiler, İngilizce, Faaliyet Sınıfı, Kuran-ı Kerim, İngilizce, İşaret dili, Osmanlıca, Mozaik, Robotik kodlama, Mental aritmetik, Koro, Ud kurslarının olduğu bir yaşam merkezini halkımızın hizmetine sunacağız 

2-Belediye Eğitim Akademisi kuracağız. Eğitim akademisinin içerisinde bulunan laboratuvarları ve salonlar Yapay zeka salonları vb salonlar 3D yazıcı eklemeli imalat laboratuvarı Ders çalışma salonları Bilgisayar salonu 

3. Botan nehrinin kenarına içerisinde barbekülerin ve çardakların olduğu ailenizle rahat huzurlu piknik yapabileceğiniz, vakit geçirebileceğiniz yeni çok donanımlı mesire alanı yapacağız. 

4. İlimizde Belediye bünyesinde Otoparklar açağız. Ayrıca halkımızın ortak kart sayesinde belediye bünyesindeki tüm otoparklardan faydalanmasının sağlayacağız. 

5. Belediyeye ait park ve bahçelerde okuma salonları yapacağız. 

6. Yeni evlenecek gençlere çeyiz düğün yemeği gibi konularda evlilik yardımı yapacağız. 

7. Çalışan aileler için çocuklarını güvenle bırakabilecekleri belediye kreşi kuracağız. 

8. Çalışanı ve herhangi bir gelir kaynağı olmayan ailelerin su faturalarının karşılanması için belediye de bütçe ayarlayacağız. 

9. Üniversite öğrencilerine ulaşım ve yemek masraflarını karşılamak için (yemek kartı ve ulaşım kartı şeklinde) burs vereceğiz. 

10. Belediyemize ait atölyeler kurularak, başta kadınlar olmak üzere geliri olmayan vatandaşlarımıza iş ortamı sağlayacağız. 

11. Sosyal yardım alan vatandaşlar için her mahalleye ücretsiz etüt sınıfları açarak , liseye ve üniversiteye hazırlık sürecinde öğrencilerimize etiğim hayatlarında başarılı olabilmeleri için tüm imkanları sağlayacağız. 

12. Siirt yöresine ait ürünlerin üretimi ve bu ürünlerin ithalat ve ihracatı üzerinde çalışmalar yapıp hem yöre ürününü tanıtmak hem gelir elde etmek hem de bu alanda istihdam oluşmasını sağlayacağız. 

13. İlimizin mevsim koşulları tarım - hayvancılık ve seracılığa çok uygun bir il. İlimizde tarım hayvancılık ve seracılığın yaygınlaşması için paydaşlarla yakın bir ilişki kurup Siirt’in tarım - hayvancılık ve seracılık anlamında önemli bir il olmasını sağlayacağız. 

14. Merkezi bir lokasyonda gençlerin sağlıklı yaşam ve spor faaliyetlerini yapabilecekleri belediye tesisleri kuracağız. 

15. İlimizdeki istihdam sorununu çözmek için tekstil atölyelerinin kurulmasını sağlayacak ve bu konuyla ilgili paydaşların harekete geçmesini sağlayacağız. 

16. Engelli çocukların ücretsiz eğitim görebileceği engelsiz merkezler oluşturacağız. 

17. Engelli vatandaşların belediyenin imkanlarından sorunsuz ve üst düzeyde faydalanmalarını sağlayarak engelsiz yaşam projesi geliştireceğiz. 

Proje tanıtım toplantısı basın mensuplarının sormuş oldukları soruları Hüda-Par İl Başkanı Abdülhakim Tekin cevaplandırarak,tanıtım toplantısı sona erdi.
 

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Zehra aybek | 20 Şubat 2024 00:15

    Aylık iki bin vermek çok doğru zor durumdayız

BUNLARA DA BAKIN