HEDEP Siirt Milletvekili Sarıtaş, Adalet Bakanı'na Siirtli Hasta Tutuklu Mehmet Emin Çam'ı sordu

HEDEP Siirt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş, Siirtli hasta tutuklu Mehmet Emin Çam'ın sağlık durumuna ilişkin olarak Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a soru önergesi verdi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

HEDEP Siirt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un cevapması üzere Siirtli hasta tutuklu Mehmet Emin Çam’ın  sağlık durumunu öğrenmek için soru önergesi verdi.

HEDEP Siirt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş' Adalet Bakanlığına verdiği soru önergesi şu şekilde;  

"12 Aralık 2012'de tutuklanan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) eski İl Başkanı Mehmet Emin Çam, 10 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildi. Siirt Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Çam'a, "örgüt üyeliği" iddiasıyla 9 yıl ceza verildi. Yargıtay tarafından cezası onanan Çam, 14 Mart 2022'de tutuklandı. Çam, 1 Nisan 2022 tarihinde Batman/Beşiri T Tipi Kapalı Cezaevi'ne sevk edildi. Çam şu an cezaevinde; beyninde ur, böbreğinde kist, gözlerinde astigmat ve miyop, yüzde 50 işitme kaybı, sol kol ve sol bacakta hissizleşme gibi vücut fonksiyonlarını etkileyen bir dizi hastalıkla mücadele ediyor. Bütün bu hastalıklardan kaynaklı cezaevinde kalmaması gereken bir tutuklu ile ilgili sorumluluk bakanlığınızdadır.

Bu bağlamda;

1-) Ağır hasta tutuklu Mehmet Emin Çam'ın Batman/Beşiri T Tipi Kapalı Cezaevi'nde yaşam mücadelesi verdiğinden haberdar mısınız?

2-) Ağır hasta tutuklu Mehmet Emin Çam hakkında infaz ertelemesine karar verilecek midir, ne zaman tahliye edilecektir?

3-) Bakanlık olarak Türkiye'nin tabi olduğu evrensel sözleşmeler gereği tutukluların yaşam hakkının korunması, hasta tutukluların tedavisi ve bu tedavilerde kullanılan ilaçların temini konusunda bir çalışmanız var mi?

4-) Türkiye cezaevlerinde temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak kadar ağır hasta mahpus sayısı kaçtır?"

HEDEP Siirt Milletvekili Sarıtaş, Adalet Bakanı'na Siirtli Hasta Tutuklu Mehmet Emin Çam'ı sordu

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN