HEDEP'in Siirt Belediye Başkan Adayı Nasıl Belirlenecek? Bakırhan Açıkladı!

Siirt'te HEDEP İl Başkanlığı, il binası önünde halk buluşması etkinliğinde konuşan Eş Genel Başkan ve Siirt Milletvekili Tuncer Bakırhan, Siirt'te yerel seçimlerde aday gösterilecek ismin nasıl seçileceğine ilişkin konuştu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Tuncer Bakırhan, "Bize eleştirilerinizi ve önerilerinizi sundunuz. Biz de eleştiri ve önerileriniz doğrultusunda yeniden yapılandık" dedi.

"Yerel seçimlerde son genel seçimde yaşadığımız eksikleri tekrar etmemek için daha güçlü olmamız gerekiyor." diyen Bakırhan, "Bu "yerel seçimlerde adaylarımızı belirlerken, daha önce de belirttiğimiz gibi, halka soracağız. Siirt’te adaylarımızı merkezden atamayacağız; adayları bizzat siz belirleyeceksiniz. Sizin belirlediğiniz adaylarla seçime gireceğiz." şeklinde konuştu.

Bakırhan konuşmasında şu önemli noktalara değindi:

"Adaylarımızı halkımız belirleyecek, biz seçimi kazanacağız"

"Bir seçim süreci atlattık ve sonrasında binlerce toplantı yaptık. Siirt’te yapılan toplantıya katılmıştım. Orada bize eleştirilerinizi ve önerilerinizi sundunuz. Biz de eleştiri ve önerileriniz doğrultusunda yeniden yapılandık. Yeni bir yönetim oluşturduk, yönetimimizi büyük oranda değiştirdik. Şimdi hem anti-demokratik uygulamalarla mücadele etmek hem de önümüzdeki yerel seçimlerde son genel seçimde yaşadığımız eksikleri tekrar etmemek için daha güçlü olmamız gerekiyor.

Yerel yönetimler bizim her şeyimizdir, irademizdir. Bu yerel seçimlerde adaylarımızı belirlerken, daha önce de belirttiğimiz gibi, halka soracağız. Siirt’te adaylarımızı merkezden atamayacağız; adayları bizzat siz belirleyeceksiniz. Sizin belirlediğiniz adaylarla seçime gireceğiz. Sizin belirlediğiniz adayları adaylarımız olarak kabul edeceğiz. Türkiye genelinde Kürtlerin, emekçilerin, yoksulların kazanımlarını önceleyeceğiz. Biz sadece iktidar partisine kaybettiren değil aynı zamanda batıda belediyeler kazanan, batıda Kürt halkının iradesinin yerel yönetimlere yansıtan bir anlayışı tercih edeceğiz. 

''İçtiğim çayın bile bedelini halkımızın ödediği bilinciyle hareket edeceğim''

En başta kendi adıma söylemek istiyorum. Beni belediye eş başkanı seçerek onurlandırdınız hem de milletvekili seçtiniz. Sizin sayenizde bu partinin eş genel başkanı oldum. Sağ olun, var olun. Ben, çocuklarım ve ailem sizin bana yarattığınız bu olanaklardan yararlanıyoruz. Her içtiğim çayın bedelini Siirt halkının ödediğini bilerek hareket edeceğim. Sadece vekil olduğum dönemde değil, yaşamımın her alanında sizinle birlikte olacağım. Sizin sorunlarınız benim sorunlarımdır. Ben artık bir Siirtliyim ve sizin evladınızım. Beni onore eden siz yiğit Siirt halkı önünde saygıyla eğiliyorum. Birlik olabilirsek, güçlü olabilirsek, büyük bedellerle beraber yarattığımız bu il ve ilçe örgütlerimize sahip çıkabilirsek; bu faşizan zihniyete, bu kayyım zihniyetine ve hırsızlık sistemine son vereceğimize eminim. Yeter ki inanalım, yeter ki kurumlarımıza ve çalışmalarımıza sahip çıkalım.  

Eruh’tan Kurtalan’a, Pervari’den Şirvan’a, Baykan’dan Siirt’in bütün köy ve ilçelerine; yıllarca emek veren Mame Musa, Mame Sabri gibi, Barış Annelerimiz gibi gecesine gündüzüne katarak burada bu değeri yaratan halkımıza layık olacağımıza söz veriyoruz. Birlikte güzel günler göreceğimize söz veriyorum. Kayyımların ve faşizan zihniyetin olmadığı, halkların barış ve kardeşlik içinde yaşadığı bir Türkiye ve Siirt yaratıncaya kadar mücadele edeceğime söz veriyorum."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN