HEDEP Genel Başkanı Bakırhan Siirt'ten Önemli Açıklamalarda Bulundu!

Siirt'te halk buluşması etkinliğinde konuşan HEDEP Eş Genel Başkanı Bakırhan, 'ikinci yüzyılı Kürt meselesinin de çözüldüğü bir yüzyıla dönüştürelim' açıklamasında bulundu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

HEDEP Siirt il yönetiminin il binası önünde düzenlediği halk buluşması etkinliğine HEDEP Eş Genel Başkanı Bakırhan, HEDEP Siirt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş, HEDEP İstanbul Milletvekili Celal Fırat, HEDEP İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu ve parti yönetimi katıldı.

Etkinlikte konuşan HEDEP Eş Genel Başkanı Bakırhan, “Cumhuriyetin birinci yüzyılı demokrasisiz geçti. Cumhuriyetin birinci yüzyılında Kürtlerin hak, hukuk ve talepleri kabul edilmedi.” Dedi.

“İkinci yüzyılı Kürt meselesinin çözüldüğü bir yüzyıla dönüştürelim” şeklinde konuşan Bakırhan “Hak istedik direndik, katledildik, içeri atıldık, sürgün edildik. Yüzyıldır bu sorunu çözmeyen sisteme, ikinci yüzyılı Kürt meselesinin de çözüldüğü bir yüzyıla dönüştürelim dedik. Bunun için çabalıyoruz. Ama maalesef Kürt düşmanı iktidar ve onun küçük ortağı MHP hala hepimiz, tekiz, Türk’üz safsatalarıyla halkımıza hakaret etmeye çalışıyorlar.” Açıklamasında bulundu.

“Bütçenizi emekçiye ve yoksula harcamak için bu ülkede barışın ve huzurun sağlanması için Kürt meselesini çözelim.” Diyen Bakırhan konuşmasının devamında ise şunları söyledi:

“İktidara, devlet aklına Siirt’ten seslenmek istiyoruz. Bütçenizi emekçiye ve yoksula harcamak için bu ülkede barışın ve huzurun sağlanması için Kürt meselesini çözelim. Kürt meselesi artık ötelenecek, ertelenecek, yok sayılacak bir mesele değil. Kürt meselesini Bahçeli aklıyla çözemezsiniz. Bahçeli, ataşa ateşe benzin ile giden bir insandır. Bahçeli, krizlerden, ölümlerden ırkçılıkla, milliyetçilikle kendisini yaştan bir zihniyettin sahibidir. Bu ırkçı ve milliyetçi zihniyeti terk etmenin zamanının geldiğini belirtmek istiyoruz. Bu topraklar yeterince kan gördü, yeterince can verdik. Yeterince kavga edildi, bir yüz yılı daha kavgayla demokrasisiz, Kürt meselesinin çözülmediği bir biçimde geçirmeyelim. Kürtlere de yazık Türklere de “

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN