HDP Siirt Milletvekili Beştaş: HDP Anayasa Komisyonu görüşmelerine katılmayacak

HDP Siirt Milletvekili ve Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, partisinin, AK Parti ve MHP'nin hazırladığı başörtüsü teklifinin Anayasa Komisyonu'ndaki görüşmelerine katılmayacağını açıkladı. Beştaş, Anayasayı çiğneyenler ile Anayasayı rafa kaldıranlarla Anayasa yapılamaz' dedi

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Hazine yardımına geçici bloke konulması kararı ardından, AK Parti ve MHP'nin başörtüsü ile ilgili anayasa değişikliği teklifi için istediği ikinci randevuya "hayır" yanıtı veren HDP, Anayasa Komisyonu görüşmelerine de katılmama kararı aldı.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, “Anayasayı tanımayanlarla, Anayasayı çiğneyenler ile Anayasayı rafa kaldıranlarla Anayasa yapılamaz” dedi ve şöyle konuştu:

"Yarın yapılacak olan komisyon görüşmelerine HDP olarak katılmama kararını aldık. Bu seçim kampanyasını tarafı olmamaya karar verdik. Biz her türlü ayrımcılığın karşısındayız, temel hak ve özgürlüklerin temini için yeni bir demokratik anayasa yapmak gerektiğini yıllardır söylüyoruz bu konuda sayılı açıklamamız ve yazılı metinlerimiz mevcut. HDP’nin hem tüzüğü hem ilkeleri hem uygulamaları hem de mesela konu başörtüsü ya başörtüsü ile ilgili hiç bir sorunu olmadığını ortaya koyuyor. Bizim ilçe yönetiminden MYK’mıza Meclis grubumuza kadar başörtüsü takan takmayan farklı şekillerde giyinen arkadaşlarımızla çok onurlu bir mücadele yürüttüğümüz kamuoyunun bilgisindedir. Tabii ki başörtüsü ile kadınların giyimiyle ilgili bir sorunumuz yok. Bugüne kadar bir sorunumuz olmadı. Her türlü ayrımcılığın karşısındayız ama biz HDP olarak kıllık ve kıyafetin kadın bedeni üzerinde sebep olduğu her türlü egemenlik biçiminin karşısındayız. Yani anayasa toplantılarına katılacağımız için bunların ayrıntılarına girmiyorum. Ama kadınların hakları ve özgürlüğü alanında en çok mücadele yürüten kurullarında eşitliği sağlayan, eş başkanlık sistemini verdiği yasa teklifi ile yasalara getiren bir parti olarak bu konuda özgüvenimiz tamdır. Asla bir tartışmaya mahal veremeyiz."

Beştaş, başörtüsü teklifinin seçim yatırımı olduğunu belirterek "Seçim yatırımları kamuoyunun nasıl manipüle ederiz, nasıl algı yatarız ve kaybettiğimiz oyları nasıl ikame ederiz yaklaşımıdır. Anayasa değişiklik teklifi de bunlardan bir tanesidir. Bunu böyle okumak gerek. Açıkçası hak ve özgürlüklerin istismar edildiğini söylemeye bile gerek yok. " dedi. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN