HDP neden ''Kılıçdaroğlu'nu destekliyoruz'' mesajı vermedi? İlk yorum Selahattin Demirtaş'tan

HDP'nin dahil olduğu Emek ve Özgürlük İttifakı 14 Mayıs seçimleri için aday çıkarmayacağını açıklarken, Cumhurbaşkanı adaylarından kimi destekleyeceğini ise henüz duyurmadı. İttifakın 'Kılıçdaroğlu'nu destekliyoruz' mesajı vermemesi dikkatlerden kaçmazken konuyla ilgili görüşü merak edilen eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 'Gelişmelere göre belki böyle bir karar da alırlar ama şimdilik isim belirtmemeyi tercih ettiler, buna saygı duymak lazım. Ben de bu kararı doğru buluyorum' dedi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Emek ve Özgürlük İttifakı, bileşenlerin Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'yla görüşmesinin ardından basın toplantısıyla seçimlere ilişkin tavrını açıkladı.

"KILIÇDAROĞLU'NU DESTEKLİYORUZ" DEMEDİLER

14 Mayıs seçimleri için herhangi bir aday çıkarmayacaklarını açıklayan ittifak bileşenlerinin "Kılıçdaroğlu'nu destekliyoruz" mesajı vermemesi ise dikkat çekti.

"GELİŞMELERE GÖRE BELKİ BÖYLE BİR KARAR ALABİLİRLER"

Halktv.com.tr yazarı Şirin Payzın'ın konuyla ilgili görüşlerini sorduğu Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Emek Özgürlük İttifakı aday çıkarmama kararıyla bir adım atmış oldu ama Cumhurbaşkanı adaylarından kimi destekleyeceğini açıklamadı. Gelişmelere göre belki böyle bir karar da alırlar ama şimdilik isim belirtmemeyi tercih ettiler, buna saygı duymak lazım. Ben de bu kararı doğru buluyorum" dedi.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN