Hande Fırat: Erdoğan'a sunum yapıldı, seçim tarihi yüzde 99 netleşti

Hürriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, AK Parti'de seçimlere ilişkin toplantılar yapıldığını belirterek, AK Parti'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunum yapıldığını ifade etti. Fırat, 'Toplantıların neticesinde yüzde 99 oranında 14 Mayıs'ta seçim yapılacak gibi görünüyor' ifadelerini kullandı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından seçimlerin ertelenmesi tartışması siyaset gündemindeki yerini korurken, Hürriyet gazetesi i Ankara Temsilcisi Hande Fırat, seçimlerin 14 Mayıs tarihinde yapılacağını öne sürdü.

Dün CNN Türk'teki Tarafsız Bölge programında açıklamalarda bulunan Fırat, "Bugün iki önemli toplantı yapıldı. Bir tanesi parti dışında bir merkezde, biri partide. Pek çok teknik isim bir araya geldi, 'hangi tarihte yapılmalı' diye. Hürriyet gazetesinde de yazmıştık 'Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs'ı istiyor' diye. Bugünkü toplantıların neticesinde yüzde 99 oranında 14 Mayıs'ta seçim yapılacak gibi görünüyor" ifadelerini kullandı.

Fırat, şöyle devam etti: "Bu akşam bir toplantı vardı. 'Teknik açıdan yetişecek mi, teknik olarak imkanlar el verecek mi? YSK seçmen kütüklerini deprem bölgesinde hazırlayacak mı' diye bakıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs'ta ısrarcı diye yazmıştım. YSK ve AK Parti'deki teknik isimler çalıştı."

"Akşam saatlerinde, Binali Yıldırım'dan Numan Kurtulmuş'a... Erdoğan'ın kurmayları bir araya geldiler" diyen Fırat, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da bir sunum yapıldı. Toplantıdan bana gelen bilgi seçimin 14 Mayıs tarihinde yapılacağı yönünde" ifadelerini kullandı.

SEÇİMLERİN ERTELENMESİ TARTIŞMASI

Deprem felaketinin ardından seçimlerin ertelenebileceği tartışması kamuoyunun gündemine gelmişti.

AKP'nin kurucularından eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, seçimlerin ertelenmesi talebinde bulunarak, "Devlet bürokrasisinin vatandaşlarımızın yaralarına merhem olmasına odaklanması için seçimlerin ivedilikle ertelenmesi lazım. Bu bir tercih değil zarurettir" demişti.

Muhalefet ise Arınç'ın açıklamasına tepki göstererek, seçimlerin zamanında yapılması gerektiğini vurgulamıştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerin erteleneceğine ilişkin tartışmaya yönelik, "Bu ülke sana 20 yıl verdi. Darbe gördü sayende. Covid’de 5 maskeye muhtaç ettin. Ormanlarımız yandı, uçak bulamadın. Ekonomiyi çökerttin. Depremde yıkıldık. Hep beceriksizdin. Sana verecek 1 yıl değil, 1 günümüz bile yok. Bir beceriksizliğe daha katlanamayız. Seçimden korkma.Ya da kork, seçim zamanında yapılacak!" ifadelerini kullanmıştı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN