Hakkari'de 11 yaşındaki çocuğa üç kişi tarafından cinsel saldırı: Zanlılar 8 ay sonra serbest kaldı, çocuk intihar etti

Gazeteci Timur Soykan, Hakkari'de 11 yaşındaki bir kız çocuğun üç kişinin cinsel saldırısına uğradığını ve zanlıların sekiz ay sonra tahliye edildiğini anlattı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Gazeteci Timur Soykan, Hakkari'de 11 yaşındaki bir kız çocuğun üç kişi tarafından toplu cinsel saldırıya maruz bırakıldığını, olayı duyulmaması için köy meclisinin çocuğun ailesine baskı yaptığını açıkladı. Soykan'ın aktardığına göre, sanıkların tahliye edilmesi sonrasında çocuk intihar etti. Sekiz ayda tahliye edilen sanıkların avukatının ise AKP Hakkari İl Başkanı olduğu belirtildi.

Gazeteci Timur Soykan'ın, Halk TV'de yayınlanan Kayda Geçsin programında anlattığı olaya göre 11 yaşındaki kız çocuğa köyden Nihat Yılmaz, Veysi Yılmaz ve Zahir Yılmaz tecavüz etti. Çocuğun ağır yaralı ve baygın halde akrabaları tarafından bulunduğunu açıklayan Soykan, "O bölgede aşiret gerçeğini bilirim. İddiaya göre bu kişiler Esra'ya bu kötülüğü yapan tecavüzü kayda aldıklarını ve birini söylerse yayınlayacaklarını ve onu öldüreceklerini söylüyor" dedi.

'RAPORDA MENİ BULUNMASINA RAĞMEN TUTUKLULAR TAHLİYE EDİLİYOR'

Hastaneye kaldırılan çocuğun kendisini tedavi eden hemşireye durumu anlattığını ve daha sonra şikayetçi olduğunu anlatan Soykan, "Bu üç kişi hakkında soruşturma başlatılıyor ve tutuklanıyorlar. HTS kayıtlarında da Esra ile bu şahısların iletişim kurulduğu ortaya çıkıyor. Baz sinyali de var. Adli Tıp kontrolünde tecavüz de tespit ediliyor. Ancak raporda, erkek DNA'sı olduğu ama kadın DNA'sı ile karıştığı için kimliğin belirsiz olduğu yazıyor. Raporda meni de bulunmasına rağmen bu belirsizlik nedeniyle bu tutuklular tahliye ediliyor" diye konuştu.

TAHLİYEDEN 10 GÜN SONRA İNTİHAR ETTİ

Köy meclisinin şikayetin geri alınması için çocuğun ailesine baskı yapıldığını da anlatan Soykan, "Çocuğu korumuyorsa bir yargı neden var. Bunlar tahliye edildikten 10 gün sonra Esra kendi öldürüyor. Bunun hiç mi sorumlusu yok" ifadesini kullandı.

ANNE BEYİN KANAMASINDAN ÖLDÜ, BABA ŞİKAYETİ GERİ ALMAK ZORUNDA KALDI

Soykan, çocuğun ölümünün ardından bile köy meclisinin baskısının devam ettiğini söyledi. Çocuğun annesinin de bu olaylar sonucunda beyin kanaması nedeniyle öldüğünü söyleyen Soykan, babanın diğer çocuklarını korumak için şikayetini geri aldığı öğrenildi.

'BÖYLE RASTLANTI OLUR MU?'

AKP İl Başkanı Zeydani Kara'nın sanıkların avukatı olduğunu açıklayan Soykan "Böyle rastlantı olur mu?" diye sordu. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN