Hac başvuruları ne zaman bitecek? Siirt'ten Kaç Kişi Hacca Gidecek?

Hac ibadeti için ilk defa kayıt yaptıracak veya kayıtlarını güncelleyecek adayların başvuru işlemleri yarın sona erecek. Hac kayıtları için ilk defa kayıt yaptıracak vatandaşlar için 250 TL ön kayıt ücreti yatıracak. Siirt'ten bu sene 200'e yakın resmi kayıtlı hacı adayının kutsal toprakları ziyaret etmesi bekleniyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl e-Devlet üzerinden yapılan ön kayıt başvuruları, yoğun talep üzerine 31 Ocak’a kadar uzatıldı.

Hac ibadetini yerine getirmek isteyen adaylar, şubat ayında katsayıya dayanan kura sistemiyle belirlenecek. Geçen sene Siirt'te 200 kişinin gittiği kutsal topraklara bu sene de 200 resmi kayıtlı kişinin gitmesi planlanıyor. Başvurulara göre net rakamın ilerleyen günlerde belli olacağı öğrenildi.

Katsayıları başvuru yaptıkları yıl süresinin iki ile çarpılmasıyla belirlenen adaylardan bu sene başvuran bir, 2 sene önce başvuran 4, 3 sene önce başvuran ise 9 defa kuraya dahil olacak.

HAC KURASI İLE 83 BİN KİŞİ GİDECEK

Kuranın sonuçlanmasıyla bu yıl 65 yaş üstü dahil 83 bin 430 hacı adayı Türkiye’den kutsal topraklara gitmeye hak kazanacak.

2020’deki kurada isimleri çıkmasına rağmen Kovid-19 salgını ve 65 yaş üstü kısıtlaması nedeniyle hacca gidemeyenler, kuraya katılmaksızın doğrudan hacca gidebilecek.

Hacca gitmeye hak kazananlar, ilk defa müracaat eden ve kurada ismi çıkmayan birini yanlarına almak isterse kazanılan haklarını kaybedecek ve tekrar kuraya girmek zorunda kalacak.

Böylece hac kontenjanı salgın öncesine dönen Türkiye, nüfusunun yaklaşık binde bir oranında hacı adayını Suudi Arabistan’a gönderecek.

2023 hac organizasyonu hazırlıklarını sürdüren Diyanet İşleri Başkanlığı, hac kafilesinde yer alacak görevlilere yönelik eğitim seminerleri vermeye başladı. 

HAC KAYITLARI NE ZAMAN BİTİYOR?

Genel Müdürlüğün sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, vatandaşlardan gelen yoğun talep dolayısıyla 2023 yılı hac ön kayıtları ve kayıt güncelleme işlemleri 31 Ocak 2023 tarihine kadar uzatıldı.

İlk defa kayıt yaptıracak vatandaşlar 250 (İkiyüzelli) TL ön kayıt ücreti yatıracak.​ Ön kayıt ücretini yatırdığı halde süresi içerisinde müracaatını tamamlamayanların müracaatları kabul edilmeyecektir. Bu sebeple vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için, hac müracaatlarını belirlenen süre içerisinde yapmaları önem arz etmektedir.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN