Teknoloji

Teknoloji Haberleri

Çatı panelleri, Türkiye’nin toplam elektrik tüketiminin yüzde 45’ini karşılayabilir

Ember'in son raporuna göre, Türkiye’nin 120 GW'lik çatı üstü güneş enerjisi potansiyeli, toplam elektrik tüketiminin yüzde 45’ini karşılayabilir. Bu, ülkenin toplam güneş enerjisi kapasitesinin on katına denk geliyor.

Güneş'te açılan kara delik Dünya'ya radyasyon yayıyor

Bilim insanları Güneş'in yüzeyinde karanlık bir delik açıldığını ve jeomanyetik fırtınalarla radyasyon akımlarının Dünya'ya hızla yayıldığını söyledi.

Elon Musk açıkladı: X/Twitter'ın yapay zekası Grok kullanıma sunuluyor

X yani eski adıyla Twitter'ın sahibi Elon Muski, ChatGPT'ye rakip olacak yapay zeka sohbet robotu Grok AI'nin Premium+ aboneleri için yakın zamanda kullanıma sunulacağını açıkladı.

Bu Bir Resim Değil! Bu Yıldız Patlamasının Muhteşem Bir Fotoğrafı

NASA'ın James Webb Uzay Teleskobu, Cassiopeia A adlı süpernovanın görüntülerini çekti. Bu görüntülerde, insan gözünün göremediği kızılötesi kalıntılar da görselleştirildi.

Dolar yükseldi, AppleTürkiye bütün ürünlere zam yaptı

Apple, Türkiye'de sattığı ürünlere zam yaptı. Son zamla en pahalı iPhone, 100 bin TL'ye ulaştı. Peki güncel fiyatlar nasıl?

İlk robot olarak tarihe geçen Sophia, Kürtlerle ilgili sorulara yanıt verdi

Suudi Arabistan'dan vatandaşlık alan ve nüfus cüzdanına sahip ilk robot olarak tarihe geçen Sophia, Kürtlerle ilgili sorulara yanıt verdi.

Ticaret Bakanlığı, Facebook üzerinden araç satışının durdurulduğunu açıkladı

Ticaret Bakanlığı, fahiş fiyat uyguladıkları gerekçesiyle 36 işletmeye 105 milyon lira para cezası verirken; Facebook üzerinden araç satışının durdurulduğunu açıkladı.

Türkiye'ye Yatırım Yapması Beklenen Tesla'nın Fabrika İçin Hangi Ülkeyi Düşündüğü Ortaya Çıktı

Bloomberg'in iddiasına göre Tesla'nın Türkiye'ye gelebileceği söylenen 2 milyar dolarlık fabrika yatırımı Hindistan'a gidecek.

Otomobilde ÖTV matrahları değişti! Fiyat listelerini yerinden oynatacak karar

Otomobilde ÖTV matrahları için düzenlemeye gidildi. Karar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayımlandı.

Türkiye'de en çok kullanılan şifreler belli oldu

2023 yılının en kolay bulunabilir şifreleri için liste açıklandı. Listede yer alan ve '12345' ile başlayan şifreler ise bir kez daha kolaya kaçıldığını ispat etti.

Xiaomi'nin İlk Elektrikli Otomobili

Xiaomi'nin yıllardır konuşulan elektrikli otomobili, Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığının veri tabanına eklendi. Böylece aracın tasarımı ve özellikleri ortaya çıkmış oldu.

Pazar kızışıyor: TOGG'a rakip gelecek

Türkiye’nin elektrikli araçta ikinci markası VERY'nin satış fiyatı 25 bin dolar olacak. 4 ayrı segmentte birer adet üretimi yapılan VERY'nin seri üretimine 2025 yılında başlanacak.

Vergisiz telefon ve 10 GB internet desteği başvuruları başladı

Bakan Bak gençlere teknolojik cihaz ve internet desteği başvurularının başladığını duyurdu.

2024 IMEI kayıt ücretine dev zam: 31.692 TL olacak

Ekim ayı enflasyon oranının açıklanmasıyla yeni yılda vergi, harç ve ceza gibi işlemlere gelecek olan zam oranı belli oldu. Yurt dışından getirilen telefonların Türkiye’de kullanılabilmesi için ödenmesi gereken IMEI kayıt ücreti yeni yılda artıyor. Vergi uzmanı Ozan Bingöl, yeni yılda yüzde 58,46 üzerinden güncellenecek Yeniden Değerleme Oranı (YDO) ile beraber kayıt ücretinin tam, 31.692 TL seviyesine çıkacağını belirtti.

WhatsApp’ta görünmez olun! İşte tartışma yaratacak yeni özellik

WhatsApp çok yakında tek telefon numarası üzerine iki profil oluşturmanıza izin verecek. Bu, iş ve kişisel yaşamınızı ayırmanızı sağlayacak.

Whatsapp'ta büyük tehlike! İndirim linki! Sakın tıklamayın

Ne yazık ki dolandırıcılık vakalarının sonu gelmiyor. Whatsapp'tan gelen indirim linkini yanlışlıkla açan A.E isimli kadın saniyeler içinde 30 bin lirasını kaptırdı. İşte, dolandırıcıların yeni taktiği...

Eylül'de Türkiye’de en çok satılan otomobiller açıklandı

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği, Türkiye'de Eylül ayında en çok satılan sıfır otomobiller listesini duyurdu. En çok satılan araç, Fiat Egea Sedan oldu.

Yurt dışından cep telefonu alanlar dikkat! Bakanlık çalışma başlattı

Yurt dışından alınan cep telefonları için yeni bir çalışma başlatıldı. Harç 20 bin TL'ye çıkmadan önce para yatıran ancak IMEI kaydını BTK'ya yaptırmayanlar için çözüm yolu bulundu. Cep telefonlarına ise konuya ilişkin mesajlar gitmeye başladı.

Riot Games Cumhuriyet'in 100. yılına özel turnuva düzenleniyor: Tüm Leauge of Legends, VALORANT, LoL: Wild Rift ve Legends of Runterra oyuncularına açık

Türkiye’de çok sevilen yurt dışı merkezli büyük oyun firmalarından Riot Games, Cumhuriyetin 100. Yılına özel turnuva düzenliyor. Riot Games tarafından düzenlenen turnuvada Leauge of Legends, VALORANT, LoL: Wild Rift ve Legends of Runterra oyunları yer alıyor. Turnuvada 420 bin liralık ödül havuzu ve birçok özel hediye var.

Toplam 621 haber.