Haberimiz Üzerine Siirt'te Özel Okullarda Yaşanan Sorunlar Mecliste Milli Eğitim Bakanı Tekin'e Soruldu! 

Artı Siirt Haber Ajansı olarak yayınladığımız 'Siirt'te bazı özel eğitim kurumlarında öğretmenlere, ilk göreve başladıklarında boş senet ile istifa dilekçesi imzalatıldığı iddia edildi.' başlıklı haberimizden sonra, Yeşil ve Sol Parti Siirt Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Tuncer Bakırhan, Siirt'te özel eğitim okullarında yaşanan sorunları, Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin'e soru önergesi olarak sundu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Artı Siirt Haber Ajansı olarak,  Siirt'te bazı özel eğitim kurumlarında öğretmenlere, ilk göreve başladıklarında boş senet ile istifa dilekçesi imzalatıldığı iddiasını gündeme taşımıştı.

Bunun üzerine harekete geçen Yeşil Sol Parti Siirt Milletvekili Tuncer Bakırhan,  Siirt’te, özel eğiitm kurumlarında yaşanan sorunların cevaplanması üzerine Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e soru önergesi iletti.

Bakırhan, Milli eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e şu soruları sordu:

"1-    Siirt’teki özel eğitim merkezleri bakanlığınız tarafından ne sıklıkla denetlenmektedir? Siirt’te kaç özel eğitim merkezi vardır? Siirt’teki özel eğitim merkezlerinde kaç öğretmen ve personel çalışmaktadır? 
2-    Siirt’te özel eğitim kurumlarında, esnek çalışma sistemi ile çalışan öğretmen sayısı kaçtır? Siirt’te özel eğitim kurumlarında çalışan öğretmenlerin ortalama maaşı ne kadardır? Siirt’te özel eğitim kurumlarında asgari ücret seviyesinde maaş alan öğretmen sayısı kaçtır?
3-    Siirt’teki özel eğitim merkezleri bakanlığınız tarafından ne sıklıkla denetlenmektedir? En son denetim ne zaman yapılmıştır? Yapılan denetimler sonucunda tespit ettiğiniz sorunlar nelerdir? Tespit edilen sorunları gidermek için ne gibi önlemler aldınız?
4-    Siirt'te bazı özel eğitim kurumlarında öğretmenlere kıdem tazminatını talep etmemeleri için boş senet ile birlikte istifa dilekçesine imza attırıldığı iddialarına ilişkin bakanlığınız bir soruşturma başlatmış mıdır? Başlatmamış ise başlatmayı düşünüyor mu?
5-    Siirt’te özel eğitim kurumlarında çalışan öğretmenlerin işe başlarken boş senet imzalaması sonucu icraya verilen öğretmen sayısı kaçtır? İcraya verilen öğretmenlerin mağduriyetinin giderilmesi için bakanlığınız devreye girecek midir? 
6-    Siirt’teki özel eğitim kurumlarında yaşanan hukuksuzlukların özellikle devletten destek alan kurumlar olduğu doğru mudur? Devletten özel eğitim desteği alan kurumları bu hukuksuzlukları yapma cesaretini nereden almaktalar? 
7-    Siirt’teki özel eğitim kurumlarında çalışan öğretmenlerin hesabına net olarak asgari ücret yatmasına rağmen öğretmenlerin maaşlarının bir kısmını okul yönetimine elden iade ettikleri doğru mudur? Doğru ise bu durum ahlaki ve vicdani midir? Bakanlığız bu konuda sorumluluk alacak mıdır?  
8-    Siirt’te özel eğitim kurumlarında öğretmenlerin özlük haklarından yararlanamamaları için büro elemanı adı altında istihdam edildikleri doğru mudur? Özel eğitim kurumlarındaki öğretmenler ile ilgili bakanlığınız ne gibi düzenleyici ve iyileştirici tedbirler almıştır?"

Artı Siirt olarak konunun yakın takipçisi olmaya devam edeceğiz.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Yunus | 17 Temmuz 2023 17:35

    Tuncer Bakirhan kalitesini belli ediyor. Daha senesini doldurmamisken simdiden siirtle ilgili kac soru önergesi verdi, siirtin problemlerini gündeme getiriyor. Bir de hakkiyla calisan bir yürütme erkani olsaydi.

BUNLARA DA BAKIN