Gülşen Tahliye Edildi!

İstanbul Ataşehir'de 30 Nisan'da verdiği bir konserde imam hatiplilerle ilgili sözleri yeniden gündeme getirilerek hedef gösterilen ve tutuklanan Gülşen, ev hapsi şartıyla tahliye edildi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Şarkıcı Gülşen imam hatiplilere yönelik sözleri nedeniyle geçtiğimiz hafta Perşembe günü tutuklanmıştı. Gülşen’in avukatları Cuma günü adliyeye giderek bir üst mahkemeye tutukluluğun kaldırılması için başvurmuştu.

Tahliye Kararı Verildi

İstanbul Ataşehir'de 30 Nisan'da verdiği bir konserde imam hatiplilerle ilgili sözleri yeniden gündeme getirilerek hedef gösterilen ve tutuklanan şarkıcı Gülşen'in tutukluluğuna itiraz kabul edildi.

Dört ay önceki bir konserinde imam hatiplilere yönelik sözleri kaydedilerek sosyal medyada yayınlanan ve iktidarın hedef göstermesinin ardından tutuklanan sanatçı Gülşen için yapılan itiraz hakkında karar verildi. Mahkeme adli kontrol şartıyla “konutu terk etmeme adli kontrol şartıyla” sanatçıyı tahliye etti.

Gülşen'in İfadesi

Öte yandan perşembe günü tutuklanan Gülşen ifadesinde söz konusu konserin 30 Nisan 2022 tarihinde Ataşehir’de olduğunu söyleyerek, “Ben 25 yıllık sanatçıyım. Benim müzisyen çalışma arkadaşlarım var. Bu grupla birlikte konserlerde sahne alırım. Benim kadromda klavye müzisyeni olarak yer alan Miraç isimli arkadaşımın lakabı imamdır. Ayrıca arkadaşlara kendi aramızda aptal, salak, sapık olarak şakalaşırız. Talihsizlik olarak bu iki kelime bir araya gelmiştir. Arkadaşımız imam hatipte okumamıştır. Grupta tüm arkadaşlarımın lakabı mevcuttur” dedi.

NE OLMUŞTU?

Cumhuriyet Başsavcılığı gündem olan sözler sonrasında şarkıcı hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan resen soruşturma başlattı. 25 Ağustos'ta polis tarafından evinde gözaltına alınan Gülşen, basın Suçları Soruşturma Bürosu savcısına ifade verdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN