Gören Dönüp Bir Daha Baktı! 'Siirt'te Kimse Cebinde Nakit Para Taşımadığı İçin Böyle Bir Yöntem Kullanıyoruz'

Siirt'te pazar esnafı, müşterilerin nakit para taşımaması üzerine tezgahına 'IBAN ile satışımız vardır' etiketi yerleştirdi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt'te pazar esnafı, müşterilerin ceplerinde nakit para taşımaması nedeniyle, satış yapabilmek için yeni bir yönteme başvurdu. 

Pazara gelen vatandaşların nakit para taşımadığını belirten esnaflar, bankalada ait post cihazlarının yüksek komisyon aldığını belirterek, alışverişleri IBAN yoluyla gerçekleştirdiklerini söyledi. 

Birçok müşterinin üzerinde nakit para olmadığı için alışveriş yapamadığını ifade eden pazar esnafı çareyi mobil bankacılıkta buldu. 

Pazar esnaflarından Seyfi Özcan, "Artı Siirt'e yaptığı açıklamada, Siirt'te yaşayan vatandaşların büyük çoğunluğu artık sadece banka kartı kullanıyor. Pazara gelen müşterilerimizin çoğu üzerinde nakit para olmadığını söylüyor. Biz de esnaf olarak çağa ayak uydurmak zorundayız. Post cihazlarına da gerçekten çok komisyon ödüyoruz bu da kazancımızı olumsuz etkiliyor. Vatandaşlarımıza hesap numaralarımızı veriyoruz onlar da bize ücretini ödüyor. Kimse nakit para taşımadığından biz de çareyi böyle bir yolda bulduk. Nakit para ile alışveriş işimizi kolaylaştırır ama maalesef vatandaşlar artık nakit para taşımıyor" diye konuştu.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN