Giresunspor: 0 - Galatasaray: 4! Seriyi 10'a çıkardı!

Süper Lig'in 21. haftasında Giresunspor ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Sarı-Kırmızılılar mücadeleden 4-0 galip ayrıldı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Giresunspor ile Galatasaray, Çotanak Spor Kompleksi'nde karşılaştı. mücadeleyi hakem Bahattin Şimşek yönetti.

Galatasaray yenilmezlik sersini Giresun'da da sürdürdü.

Galatasaray'a farklı galibiyeti getiren golleri, 45+3. dakikada Mertens, 60. dakikada Dubois, 88. dakikada Rashica ile 90+5. dakikada Yunus Akgün filelerle buluşturdu.

Sarı kırmızılı takımda Icardi'nin kullandığı penaltı atışını Giresunspor kaleci Onurcan Piri kurtardı.

Ligde 10 maçlık galibiyet serisi yakalayan lider Galatasaray 48 puana yükseldi. Bitexen Giresunspor galibiyet hasretini 5 maça çıkattarak 21 puanda kaldı.

Ligin ilk yarısında İstanbul'da oynanan karşılaşmayı, Bitexen Giresunspor 1-0 kazanmıştı.

Giresunspor: 0 - Galatasaray: 4! Seriyi 10'a çıkardı!

Okan Buruk Tarihe Geçti

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk da, bu galibiyetle tarihe geçti. Buruk, Galatasaray'ın başında en uzun süreli galibiyet serisinin sahibi olan Mustafa Denizli'yi yakaladı.

Genç teknik adam ayrıca Galatasaray'ın başında ligde bir sezonda üst üste 10 galibiyet gören ilk teknik direktör unvanına da sahip oldu.

En uzun süreli galibiyet serisi egale edildi

Galatasaray, Süper Lig'in profesyonel olarak oynanmaya başladığı 1959 sezonundan itibaren resmi maçlarda elde ettiği en uzun süreli galibiyet serisini de egale etti. Sarı kırmızılılar 14. galibiyetini elde etmiş oldu.

Sarı-kırmızılı ekip, resmi maçlardaki en uzun süreli galibiyet serisini, 1987-1988 sezonunun son bölümü ile 1988-1989 sezonunun ilk haftalarında 13 maçla yakalamıştı.

1987-1988 sezonunda Süper Lig'deki son 9 maçı ile Cumhurbaşkanlığı Kupası müsabakasını kazanan sarı-kırmızılı takım, 1988-1989 sezonunda ise ligdeki ilk 3 karşılaşmasından galibiyetle ayrılmıştı.

Galatasaray, rakibini mağlup ederek aynı zamanda resmi maçlarda bir sezonda elde ettiği galibiyet serisini rekorunu geliştirdi.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN