- Haberler
- Siirt Haber
- Gazeteci-Yazar Ayhan Mergen, Siirt Şehir ve Kültür Akademileri'nde Öğretmenlerle Buluşacak
Gazeteci-Yazar Ayhan Mergen, Siirt Şehir ve Kültür Akademileri'nde Öğretmenlerle Buluşacak
Siirt Şehir ve Kültür-Biyografi Akademileri kapsamında düzenlenecek programda gazeteci-yazar Ayhan Mergen, Siirt'in efsaneleri, tarihi yapıları ve arkeolojik araştırmalarını öğretmenlerle paylaşacak.
Siirt İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Siirt Şehir ve Kültür-Biyografi Akademileri kapsamında gazeteci-yazar Ayhan Mergen, öğretmenlerle bir araya gelecek. Program, 2 Aralık 2025 Salı günü saat 16.00’da gerçekleşecek.
Etkinlikte Ayhan Mergen, “Şehir ve Efsaneler, Siirt Tarihi Yapıları ve Arkeolojik Kazılar” başlıkları altında önemli bilgiler paylaşacak. Siirt’in kültürel mirası, şehir kimliği ile ilgili anlatılar ve kentte yürütülen arkeolojik çalışmaların ele alınacağı buluşmada, öğretmenlere yönelik kapsamlı bir sunum yapılması planlanıyor.
Siirt İl Millî Eğitim Müdürlüğü, akademi programlarının şehir kültürünü tanıtmayı, tarih bilincini güçlendirmeyi ve öğretmenlerin bu alandaki bilgi birikimini artırmayı amaçladığını belirtti.
Programın, öğretmenlerin mesleki gelişimine katkı sağlaması ve Siirt’in tarihi dokusuna yönelik farkındalığı artırması hedefleniyor.
Sayın haber sitesi,benim bildiğim bu vatandaş Ak parti üyesi biri. Siirtliyim Siirt dışında yaşıyorum. Uzunca bir zamandır gelmedim Siirt'e bu kişi ne zaman gazeteci oldu ne zaman yazar oldu haberim yok. İyi çalışmalar.
Gazeteci yazar vay be. Gazetecilik ve yazarlık çok basit bir iş oldu. Uğur Mumcu,Musa Anter,Abdi İpekçi gibi değerli gazeteci yazarlar bilmesek,tanımasak gazeteci yazar derdik ama diyemiyoruz. Gazeteci yazar dediğin halkın dertlerini dile getirendir. Bir partinin mensubu olunduğu zaman o kişiden gazeteci yazar olmuyor.
65 yaşına kadar Devlette memurluk yapmış, her zaman vatandaşa azar ile geçmiş bir memuriyet, hiç bir zaman ne güleryüz, hoşgörü ne de pozitif bir davranışı olmamış vatandaşa, şimdi de yazar ve gazeteci olmuş, bence kendi sorunlarını aşması için ilgili profosyonel yetkili insanlara danışması lazım. Tıpta çekinmezlik ayıp mı ?değil. Tıpta ayıp yoktur.
Memlekette bu adamı takdir ediyorum. Beğeniyorum diyen iki kişi çıksın, söz veriyorum, yemek ısmarlayacağım. Birisi de bu gazeteciye, gazetecilik, yazarlık nedir diye bir kurs versin yahu..:)
hem gazeteci hemi de yazrmış, hemi de öğretmenleri eğitime çağırmış, bir aynaya baksın bir de kulenin neresinde oturacak onu izah etsin, en son hangi kitabı okumuş, valilik binasının gölgesiydi, emekli oldu hala siirt kurtulamadı bu akıllıdan yahu..!
Siirtin eğitimi, kültürü buna kalmışsa vay halimize, kaç yevmiye yolluk almış MEB den onu yazsın.
Siirtin uğur mumcu'su VALİLİĞİN ÖZELİ EMEKLİ OLDU, SİİRT KURTULDU DERKEN, hala fantazi peşinde, meydan işte bu akıllılara kaldı..!
Gazeteci yazar olmak öyle çok kolay iş değil.Hayatı boyunca iktidar olanların yanında duranlardan gazeteci yazar olmaz.İktidarı 1 kere bile eleştirmemiş olan birinden gazeteci yazar olmaz.Olsa olsa yandaş olur.Gazeteci yazar olanlar özellikle güçle,iktidarla aralarına mesafe koyarlar.Garibandan,edilenden yana kalem oynatırlar.Biz kimin gazeteci yazar olduğunu iyi biliriz.Olur olmaz kişilere gazeteci yazar deyip Mehmet Ali Birand gibi bu işin hakkını verenlerin kemiklerini sızlatmayalım.
Bakmadan Geçme
