Finans analisti İslam Memiş, gram altının 2500 TL zirvesi için net bir tarih verdi! Bugün elimde para olsa...

Finans analisti İslam Memiş, gram altının 2500 TL zirvesi için net bir tarih verdi. Bu beklentisini 'Bugün elimde param olsa...' şeklinde ifade etti.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Memiş’in borsa, gümüş, euro ve dolar hakkındaki görüşleri de dikkat çekiciydi. Borsa tarafında beklemeyi tercih ettiğini belirtirken, euro’nun yükseliş beklentisine değindi.

Borsa İstanbul geçtiğimiz haftalarda...

Borsa İstanbul, geçtiğimiz haftayı 7992 puanda ve yüzde 1.56’lık düşüşle tamamladı. 8000 seviyesinin altında kapanış gerçekleşti. İslam Memiş, borsada 7750, 7500 hatta 7150 puana kadar bir gerileme beklediğini ifade etti ve şu an için kenarda beklemeye devam ettiğini belirtti.

Yatırımcılara da 8000 üzerindeki ataklara karşı sabırlı olmaları uyarısında bulundu. Memiş, 2024 yılında endeksin 15 bin puana kadar yükseleceğini ve dolar bazlı borsanın 450 dolara kadar çıkabileceğini öngörüyor, ancak bu alımların henüz yapılması gerektiğini ifade etti.

Dolar/TL kuru ise 26.98 seviyesinde ve güçlü bir duruş sergiliyor. Memiş, doların uluslararası piyasalarda da güçlü olduğunu ve yükseliş trendinin devam edeceğini düşünüyor. Yıl sonu için 29.90 dolar/TL öngörüsünde bulunuyor. Euro/TL kuru ise 28.81 seviyesinde ve yıl sonunda 30 liraya doğru yukarı yönlü hareketler bekliyor.

İslam Memiş o tarihi verdi!

İslam Memiş, gram altının 2500 TL seviyesine ulaşması için net bir tarih verdi. Ayrıca, borsa konusunda uyarıda bulundu. Memiş’in gümüş ve euro’nun, altın ve dolar karşısındaki getirisine yönelik beklentileri de dikkat çekti. O tarihin 2024 de olduğunu belirtti.

enflasyonun artmasına yol açıyor. Bu durum, yıl sonuna kadar toplu taşımalara yeni zamların getirilmesi anlamına geliyor. Petrol fiyatları, şu anda 93.56 dolar seviyesinde bulunuyor ve hedef 96 seviyesine ulaşmak. Bu nedenle, zam beklentileri sürüyor. Kripto paralar da satıcılı bir haftayı geride bıraktı. Bitcoin, 26.262 dolar seviyesinde işlem görüyor. Yurt dışından gelen haber akışları, kripto para piyasalarında baskılanma sürecinin devam etmesine neden oldu.

Not, bu bir yatırım tavsiyesi değildir uzman yorumudur...

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN