Fevzi Sevgili'den İddialı Açıklamalar: ''İl Başkanıyken Oğlumu Kaçırdılar, YSP'nin Adaylarını Kandil Atıyor''

Siirt'te 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde AK Parti'nin 2. sıra adayı Fevzi Sevgili, Artı Siirt canlı yayın konuğu oldu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Canlı yayında önemli açıklamalarda bulunan Sevgili, Yeşil Sol Partili seçmenlere seslenerek, Erdoğan’a destek istedi.
Fevzi Sevgili’nin canlı yayında ifade ettiği satır başları şöyle:

Çözüm sürecinde AK Parti Siirt İl Başkanıyken oğlunu kaçırdıklarını ifade eden Sevgili, “Önceden çok zor siyaset yapılıyordu. PKK gençleri dağa kaçırıyordu. Çözüm sürecinde ben AK Parti Siirt İl Başkanıydım. Oğlumu kaçırdılar aynı gün geri döndü ama böyle zor günler geçiriyorduk. Şimdi ise daha huzurlu yaşıyoruz, bunun kıymetini bilmemiz lazım.”

Kurtalan ve Diğer İlçelerden Beklediğimiz Desteği Alamadık

Kurtalan başta olmak üzere Pervari ve Eruh’tan bekledikleri desteği alamadıklarını belirten Sevgili, “Biz Kurtalan’dan beklediğimizi aldık desek yanılmış olurum. Beklediğimizi alamadık. Bu durumun nedenlerinden biri de Muharrem İnce’nin istifasından sonra Kemal Kılıçdaroğlu kazanıyor algısı oluştu. Bunu tam anlamıyla kıramadık.” Dedi.

YSP’nin Adaylarını Kandil Atıyor

Sevgili, “YSP, sürekli kayyuma karşı olduğunu açıklıyor. YSP’nin de adaylarını Kandil Kayyum olarak atıyor. Demokratik hiçbir atama yok. Hiçbir memlekette o memleketin evladını aday göstermiyorlar. Sezai Temelli’yi Muş’tan aday gösterdiler. Kürtlere sesleniyorum, Temelli kimdir baksınlar. Temelli’nin dedesi İstiklal Mahkemelerinde kaç tane Kürt’ün idamına imza attı ona baksınlar. Bugün lider olarak gösterdikleri kişinin dedesi Kurtalan’dan sadece 70 tane idam fermanlarını yazan hakimin çocuğudur.” Dedi.

“YSP Seçmeninin 2. Sıra Adayının İsmini Söyleyebilse Elimi Keseceğim”

YSP seçmeninin 2. Sıra adayının ismini bile bilmediğini söyleyen Sevgili, “YSP, Siirt’te 70 bini aşkın oy aldı, iddia ediyorum YSP’ye oy verenler, YSP’nin 2. Sıra milletvekilinin adını söylesinler ben elimi keseceğim. Bilmeden etmeden oy verilmemeli. Biz memleketin çocuğuyuz. Milletvekilliği bizim için hizmet noktası. Ben zaten Milletvekili olmasam da önemli görevlerde olacağım. İdeolojik bakmayı bırakalım.” Diye konuştu.

Erdoğan Kürtlerin Dostudur, Ona Sahip Çıkalım

Sevgili, “Recep Tayyip Erdoğan Kürtlerin dostudur, Siirtlilerin damadıdır. Erdoğan’a sahip çıkalım, en büyük desteği verelim.” İfadelerinde bulundu.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • siirtli | 20 Mayıs 2023 22:26

    haklı adam siirtin kanaat önderinin oğlu çok değerli aileden karşı taraf kim tanımıyor etmiyoz Siirt gerçekten yazık etti

BUNLARA DA BAKIN