Faturalara dev zamlar geliyor!

BTK, Nisan ayında mobil iletişim ücretlerini e artırarak tarifelerini güncelledi. Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumu, mobil iletişim ücretlerini artırma kararı aldı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Her Nisan ve Ekim aylarında güncellediği “Mobil iletişim için maksimum tarife” ölçeğini Nisan 2024’ten itibaren yeniledi.

Yüzde 28 oranında zam üzerine eklenen yüzde 65’lik Zam

Güncellemeyle birlikte mobil iletişim hizmetleri için ödenen tarifeler önemli ölçüde arttı. Geçen yıl cep telefonlarının faturalarına yansıyan yüzde 150'den fazla artış vatandaşların tepkisini çekti. İşletmecilerin, Bilgi Teknolojileri Kurumu tarafından açıklanan yeni fiyattan önce ve 1 Nisan'da paket fiyatlarında bir artış daha yapması beklenmektedir.

BTD Dünyası'ndan alınan bilgiye göre, mobil iletişim maliyetlerindeki artış tabloyla birlikte yıllık bazda 65‘e ulaştı. Ekim 2023'te açıklanan oranlarla karşılaştırıldığında bu oran yüzde 28'e ulaşıyor.

Artıştan etkilenmemek için faturalı veya ön ödemeli hesabınızın olması gerekir. Tarifeye abone olmayan kişilerden, SMS gönderme ve arama yapma gibi işlemler için tarife üzerinden ücret alınacaktır.

Bu artış kararıyla birlikte mobil hizmetlerin maliyeti önemli ölçüde arttı. Tüketicilerin iletişim harcamalarını yeniden düşünmeleri gerekebilir. Ancak operatörlerin sunduğu paket ve kampanyalar da bu artıştan etkileniyor. Bununla birlikte, operatörlerin sunduğu paketler ve kampanyalar da bu zamdan etkilenerek güncellenebilir.

1 Nisan’dan sonra dikkat!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, 1 Nisan'ı referans alarak vatandaşları operatör tarifeleri ve fiyatlarında yeni bir artış olasılığına karşı uyarıyor. Bu tarihin duyurulması, operatör fiyatlandırma politikalarını yeniden tanımlayabilir.

“Tavan fiyat talebi” yetersizdi İşletmecilere uygulanan “tavan fiyat” , vatandaşların tepkisine rağmen sorunu çözmeye yetmedi . Bu durum operatörlerinin ücretsiz şartlarda İnternet maliyetlerine yüksek oranlar uygulamasına yol açmaktadır.

Dakika ve SMS tavan fiyatlarına artış BTK'nın nisan ayında açıklayacağı SMS dakika tavan fiyatlarına zam yapılması bekleniyor . Bundan sonra taahhüt süresini uzatmak isteyen aboneler yeni artırılmış paketlerle karşılaşabilecek. Şimdiden vatandaşlar telefon bayilerine giderek paket içeriklerini öğrenebilirler. Bu zamlarla karşı karşıya kalmamak için en yakınınızdaki şubeye giderek detaylı bilgi alabilirsiniz.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN