Faiz kararı sonrası bankalar: 100 bin liranın 3 aylık getirisi ne kadar?

Merkez Bankası'nın aldığı kararla politika faizi 500 baz puan artırıldı ve yüzde 35'e yükseldi. Yatırım yapmak isteyenler, Merkez Bankası faiz kararı sonrası bankaların faiz oranlarını takip ediyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Nakiti olanlar paralarını değerlendirmek için yatırım araçlarını araştırıyor. Bankaların verdiği mevduat faiz oranlarını yeterli bulmayan vatandaş parasını değerlendirmek için yeni yollar arıyor. Bankalardan mevduat faizleri ile ilgili yeni bir karar geldi.
Gerçek Gündem'de yer alan habere göre, Merkez Bankası faiz kararı sonrası kredi kartı, ticari kredi, bireysel kredilerin faiz oranlarında artış oldu. Peki bu faiz kararı mevduat faiz hesaplarına nasıl yansıdı? Mevduat faiz oranlarında artış oldu mu? İşte 100 bin liranın mevduat faizinden 3 aylık getirisi...
Bankalar geçtiğimiz günlerde kredi faiz oranlarının yüksek olmasından dolayı kredi satamadıkları için mevduat faiz oranlarında düşüşe gitti. Merkez Bankası beşinci kez faiz artışı kararı alması sonrası bankalardan yeni bir hamle geldi.
Mevduat faiz oranlarında düşüşe giden bankalar 3 aylık faiz oranlarında artış yaptı. Bankalar mevduat faiz oranları ile ilgili yeni çalışmalar da yapmaya başladı. Uzmanlar özellikle mevduat faiz oranları yükselmesi gerektiğini vatandaşın dövize gitmesinin engellenmesi gerektiğini vurguluyor.
Mevduat faiz oranları aylık olarak yüzde 32 ile yüzde 40 arasından bankadan bankaya değişiyor. Ancak bankalar mevduat faiz oranlarında 3 aylık seçenlere faiz oranlarını daha yüksek veriyor. Kur Korumalı Mevduat hesabından çıkanlar için oran daha da yükseliyor.

100 bin lirası olan için 3 aylık getiri tablosu:
100 bin lirayı mevduat hesabından 3 aylık seçen vatandaş yüzde 45 faiz oranı ile 10.655 TL getiri elde edecek.

100 bin lirayı mevduat hesabından aylık seçen vatandaş yüzde 40 faiz oranı ile 3.331,51 TL getiri elde edecek.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN