Ethem Sancak: Türk milleti bağımsızlığını oylayacak

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanı Ethem Sancak, Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Sofiane Mimouni'yi ziyaret etti.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Ziyarette 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimi ve iki ülke arasındaki ilişkiler üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

Sancak, Vatan Partisi’nin 50 yıldır Cezayir ve Sahra Demokratik Arap Cumhuriyeti’nin bağımsızlık mücadelelerinin yanında olduğunu ifade ederek “Atlantik her cephede yeniliyor ve yeni bir uygarlık kuruluyor. Cezayir halkının yaktığı bağımsızlık ateşi artık sonuç veriyor. Başta Batı Sahra olmak üzere Afrika halkları emperyalizmi ve sömürgeciliği topraklarından tamamen kazımanın arifesinde. Cezayir de bu mücadelenin öncü ülkelerindendir.” dedi.

Cezayir’in Ankara Büyükelçisi Sofiane Mimouni de “Cezayir Afrika’daki ulusal kurtuluş hareketlerini hep desteklemiştir. Bu destek sadece politika değil Cezayir halkında kökü olan bağımsızlık geleneğinin sonucudur.” dedi. Büyükelçi Mimouni ayrıca Cezayir ile Türkiye arasındaki ilişkinin son yıllarda giderek arttığını ve ilişkileri çok daha ileri seviyeye taşımak istediklerini belirtti.

Sancak, 14 Mayıs’ta yapılması kesinleşen seçimlere dair de konuştu, Türk milletinin bağımsızlığını oylayacağı bir seçimle karşı karşıya olduğunu belirtti. Seçimlerde bir tarafta milli kuvvetlerin diğer tarafta ise Biden tarafından yönetilen Atlantikçi kuvvetlerin olduğunu ifade eden Sancak şunları söyledi: “Türk milletinin yüzde 80’i ABD ve Batı’yı Türkiye’nin düşmanı olarak görüyor. Dolayısıyla Amerika’nın kontrol ettiği ve yönlendirdiği Millet İttifakı’nın kazanma şansı yok. Vatan Partisi’nin de merkezinde bulunduğu milli güçler bu seçimden zaferle çıkacak.”

KP ve VATAN PARTİSİ ÖNCÜ GÖREVLER ÜSTLENDİ

Ethem Sancak, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Zhu Yue ile de görüştü.

Çin ve Türkiye’nin Asya’dan yükselen yeni uygarlıktaki öncü rolüne değinen Sancak “Çin ve Çin Komünist Partisi ile görüşmelerimizi çok önemsiyoruz. Dostluğumuz ve işbirliğimiz yeni uygarlığın inşasında belirleyicidir. Burada özellikle Sayın Xi Yoldaş’ın merkezinde olduğu Çin liderliği insanlığın önünü aydınlatmaya devam edecektir.” dedi.

Ethem Sancak, 14 Mayıs seçimleri için şu ifadeleri kullandı: “Türkiye’nin önünde bir kader seçimi var. Bu seçimde de esas olarak iki blok ve iki yol bulunuyor. Birinci blokta Vatan Partisi’nin merkezinde olduğu millici güçler var ve bu güçlerin yolu Avrasya yoludur. İkinci blokta ise NATO’cular, Atlantikçiler var ve Türkiye’yi tekrardan Atlantik zincirlerine vurmak istiyorlar. Fakat Türk milleti kararını Atlantik zincirlerini kırarak zaten verdi. Türk milleti gerçek dostlarının bulunduğu ŞİÖ, BRICS, Türk Devletleri Teşkilatı ülkeleriyle ittifak yapmayan yani Avrasya’ya uygun bir stratejiyi izlemeyen bir iktidarı sırtında taşımaz. Dolayısıyla önümüzdeki süreçte Vatan Partisi’nin de merkezinde olduğu bir hükümet mimarisi inşa edilecek.” Müsteşar Yue, Vatan Partisi’yle işbirliğini ve dostluklarını her alanda ilerletmek istediklerini belirterek Vatan Partisi heyetini Çin’e davet etti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN