Ethem Sancak'ın Yeni Partisinin Genel Başkanı Erdoğan'a Yüklendi

Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu görev için üçüncü kez aday olamayacağını belirtti ardından 'Erdoğan aday olamazsa Türkiye'ye bir şey olmaz' dedi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, gazeteci Şaban Sevinç'in YouTube kanalına konuk oldu ve kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. 

Organize suç örgütü kurduğu gerekçesiyle hakkında yakalama kararı bulunan ve şu an Birleşik Arap Emirlikleri'nde yaşayan Sedat Peker'in ifşalarında adı gündeme gelen eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'la ilgili konuşan Perinçek, şunları kaydetti:

"Burada da yinelemek istiyorum, Sayın Mehmet Ağar geçmişte aslanlar gibi PKK'yla mücadele etmiş, FETÖ'yle mücadele etmiş bugünkü duruşu da milli olan emniyette de hep başarı sicili olan bir devlet adamıdır.

Bugün bakın kim PKK'ya karşı kim FETÖ ile mücadele ediyor kim Amerikan emperyalizmine tavır alıyor. Azerbaycan televizyonuna da samimi beyanatlarda bulundu. 'Geçmişte hatalar yaptık, solculara bir takım suçlamalar yönelttik.' Tabii şimdi onun böyle suçlanması bugünkü durum ile ilgili.

'TÜRKİYE'YE GEREKLİ BİR ŞAHSİYET'

Onun bugün Amerikan emperyalizmine, FETÖ'ye PKK'ya tavırlı olması ile ilgili ve ondan dolayı da hedef alanlar da sicilleri bozuk adamlar. O bakımda ben Mehmet Ağar'ı savunuyorum, ona kefilim. Onun Türkiye'ye gerekli bir şahsiyet olduğu kanısındayım."

Perinçek, devamında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığıyla ilgili tartışmalara değindi.

 

'ERDOĞAN ÜÇÜNCÜ KEZ ADAY OLAMAZ'

Sevinç'in "Cem Uzan, Cumhurbaşkanı'nın üçüncü kez aday olamayacağını, anayasanın buna engel olduğunu söylüyor" şeklindeki ifadesi üzerine Vatan Partisi lideri, şöyle konuştu: 

"Cem Uzan hukukçu değil. Cem Uzan'a gelinceye kadar ben Sayın Tayyip Erdoğan'ın üçüncü kez aday olamayacağını bir eski hukuk hocası olarak sık sık söyledim. Anayasa çok açık, üçüncü kez aday olamaz. Cem Uzan'ın da bilgili olduğu, onunla yarışamayacağımız konular vardır. Ama üçüncü kez adaylık konusunda anayasanın hükmü çok açık. Sayın Cumhurbaşkanımız, üçüncü kez aday olamaz."

'ERDOĞAN ADAY OLMAZSA TÜRKİYE'YE BİR ŞEY OLMAZ'

Perinçek, bu sözlerinin ardından "Ne olacak peki?" diye soran gazeteciye şu yanıtı verdi:

"Erdoğan aday olamazsa Türkiye'ye bir şey olmaz. Türkiye burada bir çözüm üretecek. Sayın Tayyip Erdoğan yine bulunduğu konumdan ABD'ye direnerek, FETÖ'yle mücadele ederse o mevzide yine hizmetler yapabilir. Cumhurbaşkanı olması şart değil. Sayın Cumhurbaşkanı'nın zaten üçüncü kez aday olması hukuken mümkün değil. Ama erken seçim olursa hukuken aday olabilir."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN