Eski Siirt Milletvekili Prof. Dr. Kadri Yıldırım Vefatının 2. Yıl Dönümünde Anıldı

HDP Siirt eski Milletvekili, Kürt Akademisyen Ve Siyasetçi Prof. Dr. Kadri Yıldırım'ın vefatının ikinci yıldönümünde anıldı. Yıldırım, beyin kanaması nedeniyle tedavi gördüğü Diyarbakır'da 62 yaşında hayatını kaybetmişti.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

2021 yılında geçirdiği beyin kanaması sonucu tedavi gördüğü hastanede 62 yaşında vefat eden siyasetçi ve akademisyen Prof. Dr. Kadri Yıldırım, vefatının ikinci yılında ailesi ve sevenleri tarafından anıldı.

KADRİ YILDIRIM KİMDİR?

5 Şubat 1959 yılında Diyarbakır'da dünyaya gelen Yıldırım, Siirt Yüksekokulu'ndaki ön lisan eğitimi tamamladıktan sonra, Harran Ünivesitesi İlahiyat Fakültesi'ni bitirmiştir.

13 yıl öğretmenlik yapan Kadri Yıldırım Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde öğretim üyeliği, Mardin Artuklu Üniversitesi rektör yardımcılığı, bu üniversiteye bağlı Yaşayan Diller Enstitüsü müdürlüğü, bu enstitüye bağlı Kürt Dili ve Kültürü ana bilim dalı koordinatörlüğü, aynı üniversitenin İlahiyat Bilimler Fakültesi (sonradan fakültenin ismi İslami İlimler Fakültesi olarak değişmiştir) kurucu Dekanlığı görevlerinde bulundu.

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde 2004'te Yardımcı Doçent, 2010 yılında ise Profesör oldu. Kürtçe, Arapça, Farça dil, edebiyat ve coğrafyası üzerine 14 kitabı ve birçok akademik tebliğ makaleleri bulunuyor.

Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimlerinde HDP Siirt milletvekili adayı olan ve seçilen Yıldırım, Kasım 2015 Milletvekili Seçiminde yeniden HDP'den Siirt milletvekili seçilmişti.

 

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • yorgun | 28 Mart 2023 20:30

    sadece bir icraatını hatırlıyorum : TBMM bahçesinde ramazan ayında yemek yiyen ve sigara içen diğer milletvekillerine kızmış ve onları kınamıştı.!

BUNLARA DA BAKIN