Erdoğan ve Esad yıllar sonra aynı fotoğraf karesinde

Suudi Arabistan'daki Arap Birliği ve İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) zirvesinde Gazze'deki son durum ele alındı. Zirve dolayısıyla Erdoğan ve Esad yıllar sonra aynı toplantı ve aynı fotoğraf karesinde yer aldı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne saldırılarını ele almak üzere, Arap Birliği ve İslam İşbirliği Teşkilatı'na üye ülkelerin liderleriyle düzenlenen olağanüstü Arap-İslam Zirvesi'ne katılmak üzere Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a gitti.

Zirvede, katılımcı ülkeler, yaşanan gelişmeler karşısında atılacak somut adımlar hakkında fikir teatisinde bulunacak.

İsrail'in saldırıları 36'ncı gününe girerken, Suudi Arabistan, Gazze'deki gelişmeleri görüşmek üzere yapılacak Arap Birliği ve İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) zirvelerinin bugün Riyad'da tek bir zirvede birleştirileceğini duyurdu.

ABBAS: HALKIMIZ SOYKIRIMLA KARŞI KARŞIYA

Filistin yönetimi lideri Mahmud Abbas, zirvede yaptığı konuşmada, "Halkımız bir soykırım savaşıyla karşı karşıya. Batı Şeria ve Kudüs'te her gün saldırılarla karşı karşıya kalıyor. Uluslararası koruma talep ediyoruz" dedi.

ESAD-ERDOĞAN GÖRÜŞECEK Mİ?

Öte yandan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad da zirveye katıldı. Böylelikle, Esad ve Erdoğan yıllar sonra aynı zirvede biraraya gelmiş oldu. Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Sputnik'e yaptıkları açıklamada, Erdoğan'ın programında Esad'la görüşmenin olmadığını açıkladı.

İRAN: HAREKETE GEÇİLMELİ

Öte yandan İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Riyad'da yapılacak olağanüstü zirveye katılmak üzere Tahran'dan ayrılmadan önce yaptığı açıklamada, Gazze'deki çatışma karşısında eyleme geçmenin zamanının geldiğini söyledi. Reisi "Gazze, sözler için bir alan değil. Eylem için bir alan olmalı. Bugün İslam ülkelerinin birliği çok önemli" dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN