'Erdogan Pasha' tatlısı sosyal medyada gündem oldu

Kosova'da bir dükkanın önünde Türk tatlısını görenler şaşkınlığını gizleyemedi. Kemalpaşa olarak bilinen tatlı, Balkan ülkesinde 'Erdogan Pasha' olarak satışa sunuldu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Kosova'da bir lokantada çekilen görüntü sosyal medyada gündem oldu. Türk tatlısı Kemalpaşa'nın ismi "Erdogan Pasha" olarak yazıldığı görüldü.

İnsicam Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Özel, Kosova'daki bir lokantanın tezgahını Twitter hesabından paylaştı.

'Erdogan Pasha' tatlısı sosyal medyada gündem oldu

Sosyal medya hesabından fotoğrafı paylaşan Özel, "Prevala'da, Prizren'de böyle bir tatlı gördüm. Okuyamayan için yazayım: Erdoğan Paşa." ifadelerini kullandı.

KEMALPAŞA TATLISININ İSMİ NEREDEN ALIYOR?

Bursa'nın özel tatlısı olarak bilinen Kemalpaşa tatlısının hikayesi hakkında net bir bilgi olmasa da Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerinde, ilçeye gelen göçmen ailelerin bu tatlıyı ilçeye getirdiği rivayet edilir.

Sadece koyun sütünden elde edilen Kemalpaşa tatlısı, belirli zamanlarda tüketilirmiş. Kendine has özel tadıyla bilinen peynir tatlısı, sadece kısa bir dönem tüketiliyormuş. Daha sonra net bir tarih bilinmese de 1950'li yıllarda üreticiler, Kemalpaşa tatlısını inek sütünden üretmeye başladı.

Bu sayede 12 ay boyunca bu tatlıyı yemek ve yaygınlaşmasını sağlamak mümkün oldu. İlçede peynir tatlısı olarak da bilinen Kemalpaşa tatlısı, Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesiyle özdeşleştiği Kemalpaşa tatlısı ismiyle bilinir.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN