Dünya'nın En İyi Üniversiteleri Sıralamasında Siirt'in Yeri Belli Oldu!

Dünya Üniversiteleri eğitim kalitesi sıralamasında Türkiye'den ilk 500'e 3 üniversite girerken, Siirt Üniversitesi sıralamada bir çok bölge il üniversitesini geride bırakarak 2 bin 922'inci sırada yer aldı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Dünyanın en saygın araştırma kuruluşları arasında yer alan İspanya merkezli Consejo Superior de Investigaciones Científicas'a (CSIC) tarafından hazırlanan Üniversitelerin eğitim kalitesi sıralamasında Türkiye'den üniversitelerin de sıralamaları belli oldu.

Dünya Üniversiteleri eğitim kalitesi sıralamasında Türkiye'den ilk 500'e Çankaya, Sabancı ve Koç üniversiteleri girerken, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) 554'üncü sırada yer aldı. 

Siirt Üniversitesi ise bir çok üniversiteyi geri de bırakarak 2 bin 922'inci sırada kaldı.

Bölge illerinde ki Diyarbakır Dicle Üniversitesi 2 bin 585, Batman Üniversitesi 9 bin 394, MArdin Artuklu Üniversitesi 6 bin 895, Şırnak Üniversitesi 3 bin 796, Bitlis Eren Üniversitesi ise 4 bin 318'inci sırada yer aldı.

SIRALAMANIN TAMAMINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

 

 

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Veysel | 20 Ağustos 2023 01:27

    2900 bilmem kaçıncı olmasımı başarı bence cidddi değil dalga geçme amaçlı haber yapmışssınız inşalllah cidddi cidddi bunu başarıdan saymıyorsunuzdur inşalllah

BUNLARA DA BAKIN