Doluharman Köyünde Yaşayan Kadınların Hayatı 'Köy Yaşam Merkezi' İle Değişti

Siirt'te kullanılmayan eski okulların köy yaşam merkezlerine dönüştürülmesiyle, kilim dokuma, okuma yazma, Kuran kursu ve geleneksel el sanatları gibi kurslar açılarak kadınlara umut oldu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Güzel bir alana dönüştürülen eski okulda, kilim dokuma, okuma yazma, kuran kursu ve geleneksel el sanatları gibi kurslar açıldı.

Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu’nun eşi Güney Hacıbektaşoğlu ve Siirt İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, Köy Yaşam Merkezinde bulunan kadınları ziyaret etti.

Ziyarette basın mensuplarına açıklamada bulanan Siirt İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, İl genelinde 21 adet Köy Yaşam Merkezinin faaliyete girdiğini ve bu sayıyı 50’nin üzerine çıkarmak olduğunu söyledi.

Köy Yaşam Merkezinde verilen eğitimler hakkında bilgi veren Edip, “Burada okuma yazma kursları veriyoruz. Burada yetişkinlere yönelik halk eğitim merkezinin farklı kursları mevcut. Anaokulumuz mevcut, burada ki anaokulumuzdaki 3 ve 5 yaş grubundaki öğrencilerimiz hem anasınıfına gidiyor hem de anneleri ile birlikte aynı anda eğitime erişebiliyorlar. Her ilçemizde 3’er, 4’er adet açtık yine merkezimizde 3 tane köy yaşam merkezi kurduk. Köylerde atıl halde bulunan binaları dönüştürüyoruz oradaki kültürel etkinliklerimizi zenginleştirmek tekrar eğitime katmak için hem de okul öncesini yaygınlaştırmak için Türkiye’de başlatılan kampanyanın buradaki ayağını icra ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

“Okuma yazmanın yaşı yoktur bunu gördük”

Köy Yaşam merkezine 4 torunu ile geldiğini belirten 6 çocuk annesi Fatma Canizci (60), DHA muhabirine yaptığı açıklamada, “Hastaneye gidiyorduk, gittiğimiz doktorun ismini bilmiyorduk, zorlanıyorduk. Telefondan randevu alamıyordum Allaha şükür şuan okuma yazmayı bu kurs sayesinde çözdük bunun sayesinde hastaneye gidebiliyoruz. Telefondan kimin aradığını bulabiliyoruz. İnternetten pasta tariflerine bakabiliyorum. Okuma yazmanın yaşı yoktur bunu gördük. Aynı zamanda 4 tane torunum ile köy yaşam merkezine geliyorum, 3 tanesi anasınıfına gidiyor bir tanesi de benimle beraber okuma yazma kursuna geliyor. Hep birlikte merkeze gidip geliyoruz.” Açıklamasında bulundu.

Kurslara 1 yaşındaki çocuğu ile gelen 4 çocuk annesi Nuran Tepecik de konuşmasında şunları söyledi:

“Okuma yazmayı çözdüğüm için şuan birçok şeyi biliyorum. Vaktinde okumadığım için çok pişmanım. Burada sürdürülen kursların devam etmesini istiyorum. Dikiş nakış kurslarının da açılmasını istiyorum kendimizi her alanda geliştirmek istiyorum.”
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN