Doktorlar, Kurtalan'da Gazze için yürüyüş gerçekleştirdi

Siirt, doktorlarında aralarında olduğu sağlık çalışanları Kurtalan ilçesinde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için yürüyüş gerçekleştirdi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt, doktorlarında aralarında olduğu sağlık çalışanları Kurtalan ilçesinde İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek için yürüyüş gerçekleştirdi.

Kurtalan Devlet Hastanesi önünde beyaz önlüklerini giyerek toplanan doktor ve sağlık çalışanları, ellerinde taşıdıkları Türk ve Filistin bayrakları ile 15 Temmuz Demokrasi Meydanı önüne kadar slogan atmadan yürüdü. Burada grup adına açıklama yapan Dr. Muhammed Bakır Varol, İsrail’in Filistin topraklarında işlediği suçların büyüyerek devam ettiğini söyledi. Adalet Divanı’nda İsrail’i mahkum eden Güney Afrika’ya selam gönderilen Varol, "İsrail ile tüm ilişkileri sonlandıran Brezilya’ya selam olsun. Filistin meselesi Arap meselesi değildir. Tüm Müslümanların ve tüm insanlığın ortak meselesidir. Bu mücadelenin amacı denizden nehre kadar tüm Filistin topraklarının kurtarılması ve özgür Filistin Devleti’nin kurulmasıdır. Kudüs bir bütündür, bölünemez. Başkenti doğu Kudüs olan ve ordusuz kukla bir devlet asla kabul edilemez" dedi.

Bazı sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği yürüyüş ve basın açıklaması, okunan duanın ardından sona erdi.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • TAYFUN | 20 Nisan 2024 03:14

    Nihat Zeybekçi'nin yaptığı konuşma şu şekilde: "İsrail'de çok önemli bağlantıları olan arkadaşlarımız da var. Yani, eyvallah, İsrail'in Filistin'de, Gazze'de müslümanlara yaptığı soykırımı, katliamı, bebek katliamını, nefretle, şiddetle kınıyoruz, eyvallah, buna diyecek hiçbir şey yok ama diğer taraftan da ticaretin hiç kimseye zarar vermeyen bölümleriyle ilgili de.. çünkü bizim İsrail serbest ticaret anlaşmamızın olduğu bir ülke, yani 6 satıp 1 aldığımız bir ülke. O anlamda, daha hassas olmamız gerektiğine inanıyorum. Bununla ilgili de arkadaşlarımızla çalışıyoruz. Ekonomi koordinasyonuyla, ilgili bakanlarımızla, bunu gündeme alıp biraz daha hassas bir ayardan geçmesi gerektiğine, ben şahsi olarak inanıyorum." Ayrıca Zeybekçi'nin katıldığı fuarda İsrail ile ticareti sürdüren ve bazı kısıtlamalara takılan patronlarla da buluştuğu öğrenildi.

BUNLARA DA BAKIN