Diyarbakır'da Tarihi Geçmiş Tonlarca Et Ele Geçirildi: Yemek Fabrikası Mühürlendi
Bağlar'da hijyen kurallarına uymayan bir yemek fabrikasında 2 ton 230 kilogram tarihi geçmiş tavuk eti, kıyma, sebze ve baharat ele geçirildi fabrika ekiplerce mühürlendi.
Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde yapılan denetimlerde halk sağlığını tehdit eden bir yemek fabrikası ortaya çıkarıldı. Mevlana Halit Mahallesi D. Ahmet Bilgin Caddesi’nde faaliyet gösteren fabrikada, hijyen kurallarına uyulmadığı ve böceklerin bulunduğu tespit edildi.
Bağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin denetiminde, 2 ton 230 kilogram tarihi geçmiş soslanmış tavuk eti, kıyma, sebze ve baharat çeşitleri ele geçirildi. Başta et ürünleri olmak üzere birçok gıda maddesinin son kullanma tarihinin 2023 yılına ait olduğu belirlendi.
Zabıta ekipleri, halk sağlığını riske atan işletmeyi mühürleyerek, soruşturma başlattı.
Bakmadan Geçme
