DGS başvurusu başladı! Sınava katılım gösterecek adaylar için ÖSYM'den tarih uyarısı!

DGS sınav başvurusu bugün ÖSYM AİS ekranı üzerinden alınmaya başlandı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

DGS başvuru işlemleri belirlenen takvim doğrultusunda ÖSYM AİS üzerinden gerçekleştirilecek. Başvuruları kaçıran veya unutan adaylar için geç başvurular alınacak. DGS sınav takvimiyle beraber ÖSYM YKS, KPSS, ALES, MSÜ gibi merkezi sınav takvimini paylaştı. Peki başvuru süreci 10 gün sürmesi beklenen 2024 DGS ne zaman ve nasıl yapılacak? DGS başvuru takvimi açıklandı mı? İşte, 2024 DGS sınav ve başvuru takvimi…

DGS sınavı başvuru tarihi ve kılavuzu ÖSYM AİS ekranından yayımlandı. DGS sınavı 2024 yılında 4 yıllık eğitime dahil olmak isteyen adaylar için önem arz ediyor. Adaylar sınavdan elde ettikleri puanlara göre ÖSYM tarafından duyurulan 4 yıllık üniversitelere geçiş yapma imkanı yakalıyor. Ön lisans eğitimini tamamlayan veya şartları sağlayan adaylar ise DGS sınavları için hazırlıklarına başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi 2024 yılı DGS sınav ve başvuru takvimini açıkladı. ÖSYM tarafından açıklanan takvime göre DGS başvuruları Mayıs ayında alınacak ve sınav ise Haziran ayında organize edilecek. Peki 2024 DGS sınav ve başvuruları ne zaman ve nasıl yapılacak? DGS başvuru ücreti ne kadar? İşte, ÖSYM tarafından açıklanan sınav takvimi…

2024 DGS NE ZAMAN YAPILACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi 2024 yılında düzenleyeceği merkezi sınavın takvimini duyurdu.

2024 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sınav ve başvuru tarihleri belli oldu.

Buna göre bu yıl Dikey geçiş sınavı 30 Haziran Pazar günü organize edilecek.

DGS 2024 BAŞVURU TARİHLERİ

Dikey Geçiş Sınavı başvuruları belirlenen takvim doğrultusunda ÖSYM AİS üzerinden gerçekleştirilecek. Yayınlanan takvime göre DGS 2024 başvuruları 10 Mayıs’ta başlayacak. Başvuru ekranı 10 gün açık kalırken 20 Mayıs’ta sona erecek. Başvuru ücreti de yayınlanacak olan DGS kılavuzunda açıklanacak. 

DGS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Adaylar T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle beraber yukarıda bulunan takvim doğrultusunda ÖSYM AİS üzerinden sınava başvuru yapacak.

Ardından anlaşmalı bankalar veya ÖSYM’nin kendi ödeme sistemi olan e-Ödemeler bölümünden sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacak.

 

 

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN