DEVA Partisi Siirt İl Başkanı Dayanan: Seçimden Önce Her Yerden Petrol ve Gaz Fışkırıyordu Şimdi Her Yerden Zam Fışkırıyor

Son yapılan zamlar ve ağır vergi düzenlemelerine ilişkin olarak görüşüne başvurduğumuz DEVA Partisi Siirt İl Başkanı Av. Umut Dayanan çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Artı Siirt Haber Ajansına konuşan Dayanan, “Seçimden önce gün aşırı gaz ve petrol rezervleri keşfedilirken seçimden sonra sadece zam ve vergi keşfediliyor.” İfadelerini kullandı.

Ülkemiz derin bir yoksulluk sarmalının içine girdiğini belirten Dayanan, “Seçimden önce oluşturulan hayal ikliminin, gerçek olmadığı, ekonomik göstergelerin çok ötesinde kötü bir durumda olduğumuz seçimin hemen ertesinde ortaya çıktı.” Dedi.

“Seçimden önce hangi taşı kaldırsak altından ya gaz, yada petrol çıkıyordu. Seçimden sonra durum değişti, taşı kaldırmaya gerek kalmadan her taraftan vergi ve zam çıkıyor.” Şeklinde konuşan Dayanan, “Artan vergiler, yapılan zamlar ve buna bağlı olarak ortaya çıkan hayat pahalılığı ise insanlarda umutsuzluk yaratıyor. Toplumun büyük kesiminde bu çaresizliğe bağlı olarak tükenmişlik sendromu yaşandığını üzülerek gözlemliyorum. Oysa, insan onuruna yaraşır bir hayat herkesin hakkı. Devletin görevi de, yurttaşlara insan onuruna yaraşır bir hayat sunmaktır. Son vergiler ve zamlar ile devlet bu yükümlülüğünün tersine olacak şekilde ağır vergi yükü ve zamlar ile vatandaşın insan onuruna yaraşır bir hayat sürmesine engel olacak bir pozisyon almayı tercih etmiştir.” Açıklamasında bulundu.

Dayanan, Seçimden önce yaratılan refah ikliminin doğal bir iklim olmadığını suni olduğunu belirterek konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“Buradan sizin aracılığınızla ülkeyi yönetenlere seslenmek istiyorum, zar zor geçinmeye çalışan vatandaşın cebinden elinizi çekin, acı reçeteyi vatandaştan önce kendinize yazın, tasarrufa devlet kurumlarından başlayın, itibardan tasarruf edin önce, sonra lüks makam arabalarınızın sayısını azaltın.”
 

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 2

  • Siirtli | 15 Temmuz 2023 15:38

    işiniz gücünüz devleti suçlamak, bu kadar faydasız olmanıza gerek yok.

  • Muhammet | 14 Temmuz 2023 17:12

    Sayin dayanan napsin petrol sirketi petrol yer altinda zamlaniyor ondan yoksa. Hukumetin sucu yok :))

BUNLARA DA BAKIN