Depremzedelerin çilesi bitmek bilmiyor! Malatya ve Adıyaman'da çadırları su bastı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan Malatya ve Adıyaman'da etkili olan sağanak yağış afetzedelere zor anlar yaşattı. Her iki şehirde de depremzedelerin kaldığı bazı çadırları su bastı, eşyalar da ıslandı. Çadırlardaki suları tahliye etmeye çalışan depremzedeler, 'Bizler depremin henüz şokunu atlatamazken şimdi de yağmur suları çadırlarımızı bastı. Ne yapacağımızı bilmiyoruz.' dedi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler Malatya ve Adıyaman'da ağır yıkıma yol açtı. Her iki şehirde çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetti.

Depremzedelerin çilesi bitmek bilmiyor! Malatya ve Adıyaman'da çadırları su bastı

MALATYA'DA ÇADIRLARI SU BASTI

Depremlerin ardından Malatya ve Adıyaman şimdi de şiddetli yağışlar nedeniyle zor zamanlar geçiriyor. Malatya'da iki gündür etkili olan sağanak nedeniyle depremzedelerin kaldığı bazı çadırlar su alırken, eşyalar da ıslandı. Depremzedeler, çadırlardaki suları tahliye etmeye çalıştı. Bölgede yağışlı havanın bir süre daha etkili olması bekleniyor.

Depremzedelerin çilesi bitmek bilmiyor! Malatya ve Adıyaman'da çadırları su bastı

VATANDAŞLAR SULARI TAHLİYE ETMEYE ÇALIŞTI

Adıyaman'da gece saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden yağmur yağışından dolayı yollarda su birikintileri oluşurken, Karapınar Mahallesi akıllı kavşak yakınlarında bulunan bazı çadırları su bastı. Vatandaşlar çadırlarını basan sularını tahliye etmeye çalıştı.

Depremzedelerin çilesi bitmek bilmiyor! Malatya ve Adıyaman'da çadırları su bastı

"NE YAPACAĞIMIZI BİLMİYORUZ"

Suların çadırların içerisine girmemesi için ellerine kazma ve kürek alan vatandaşlar, çadır aralarında su kanalları açtı. Vatandaşlar, "Adıyaman'da 6 Şubat'ta büyük bir deprem oldu. Bizler depremin henüz şokunu atlatamazken şimdi de yağmur suları çadırlarımızı bastı. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Allah herkesin yardımcısı olsun" diye konuştu.

"VATANDAŞLARIMIZIN TAHLİYELERİNE DEVAM EDİYORUZ"

Belediye ekipleri, Yeni Sanayi Mahallesi'ndeki Korupark'ta kurulan çadırların bir bölümündeki vatandaşları su baskını riski nedeniyle konteynerlere ve GSB yurduna tahliye etti. Adıyaman Belediyesinden yapılan açıklamada, yoğun yağışın olumsuzluklarını aşmak için tüm ekiplerin teyakkuz halinde olduğu belirtilerek, "Çadırlarında olumsuzluk yaşayan vatandaşlarımızın tahliyelerine devam ediyoruz." ifadelerine yer verildi

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN