Depremin 1. yılında Hatay'da protestolu anma

Hatay'da hem Sağlık Bakanı Fahrettin Koca hem de Lütfü Savaş'ı yeniden aday gösteren CHP Genel Başkanı Özgür Özel protesto edildi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

6 Şubat Maraş merkezli depremlerinde yaşamını yitirenler için Hatay’da; Köprübaşı mevkiinde ve Yunus Emre Parkı’nda iki ayrı anma etkinliği düzenlendi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Artı Siirt (@artisiirt)'in paylaştığı bir gönderi

CHP'nin yeniden aday gösterdiği Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca hem de Lütfü Savaş’ı yeniden aday gösteren CHP Genel Başkanı Özgür Özel protesto edildi.  

6 Şubat depremlerinde yaşamını yitirenler, depremin yıldönümünde, Hatay’da, Yunus Emre Parkı’nda ve Köprübaşı mevkiinde anıldı. Anmalarda, sık sık; “Unutmak yok, affetmek yok, helalleşmek yok” sloganları yükseldi.

6 Şubat depremlerinde yaşamını yitirenler için Hatay’da; Köprübaşı mevkiinde ve Yunus Emre Parkı’nda iki ayrı anma etkinliği düzenlendi. Köprübaşı’ndaki anma törenine; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş katıldı. Yunus Emre Parkı’ndaki anma töreninde ise farklı siyasi partilerin yöneticileri ve milletvekilleri ile sivil toplum kuruluşları yer aldı.

Depremin meydana geldiği saat 04.17’de yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunuldu. Bölge halkı, “Sesimi duyan var mı?” diye seslendi. Her iki anmada da sık sık, “Unutmak yok, affetmek yok, helalleşmek yok” sloganları atıldı.

Anma görüntüleri ve sloganlar, Umut-Sen ve farklı pek çok sosyal medya hesabında paylaşıldı.

Gazete Duvar'ın aktardığına göre CHP'de 10 yıldır Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı olan ve 6 Şubat depremleri olduğunda da koltukta olan Lütfü Savaş alanda büyük bir protesto ile karşılandı. Depremzedeler Savaş'ı yuhalarken "İstifa" sloganları da attı

Öte yandan BirGün'den gazeteci Uğur Şahin'in de aktardığına göre alanda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e de depremzedeler tepki gösterdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN