Depremden etkilenen 400 aile Siirt'e yerleşti

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), depremden etkilenen aileleri ziyaret ederek gıda ve alışveriş kartı dağıttı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

SYDV Sosyal Yardım ve İnceleme Uzmanı Hasan Baykara, iaşe ve barınma ihtiyacı sağladıkları ailelere her türlü ortamı oluşturduklarını belirterek, “Depremin ilk anından itibaren kriz masalı ile birlikte yardımların toplanması ve sevk edilmesi ile ilgilendik. Bu yardımlar düzenli olarak deprem bölgesine gönderildi. İlimize gelen depremzedelere da ayın şekilde barınma ve giyim çalışmalarını sürdürüyoruz. Kahramanmaraş ve Malatya’dan ilimize gelen 400 aile ev, otel ve yurtlarda barındırılıyor.” dedi

Malatya’dan Siirt’e gelen depremzeden Burcu Esen Kayar, depremde çok kötü etkilendiklerini belirterek, “Ailemle ne yapabiliriz diye düşündükten sonra eşimin memleketi olana Siirt’e geldik. Burada çok şükür sığınacak bir eve yerleştirildik. Sağ olsun devletin yardımları oldu. Burada iyiyiz çok şükür.” şeklinde konuştu.

Depremzedelerden Ali Hatip de ailesiyle Hatay’dan Siirt’e geldiklerini, depremi unutturmaya çalıştıkları Siirt’te sıcak bir ortam bulduklarını söyledi.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN