Deprem uyarısı: Siirt, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas ve Şanlıurfa illeri için uyarı yapıldı

Prof. Dr. Ahmet Ercan, Türkiye'nin deprem riski taşıyan Siirt, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas ve Şanlıurfa illerini belirleyerek halkı bilinçlendirme çalışmalarına devam ediyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Prof. Dr. Ahmet Ercan, deprem riski hakkındaki değerlendirmelerini sosyal medya hesabı üzerinden alfabetik sırayla il il paylaşıyor. Bu bilgilendirici paylaşımlarının son bölümünde ise en yüksek deprem riski taşıyan 6 ilin değerlendirmesini yaptı.

Sakarya ve Şanlıurfa için Kritik Uyarı

Ercan'ın paylaşımında, bu 6 ilin gelecekte ne boyutta bir depremi görebileceğini detaylarıyla açıkladı. Sakarya'nın M7.2, Samsun'un M5.0, Siirt'in M6.1, Sinop'un M5.5, Sivas'ın M6.3 ve Şanlıurfa'nın ise M6.4 boyutunda bir depremi görebileceği bilgisi paylaşıldı.

Ercan, Samsun'un genel anlamda deprem güvenli bir il olduğunu vurgularken, Havza ve Ladik gibi güneydeki ilçelerinin M7.2 KAK sarsıntılarından etkilenebileceğini belirtti. Aynı şekilde Sinop'un da güvenli bir il olduğunu ifade eden Ercan, Şanlıurfa'nın göreceli olarak iyi durumda olduğunu bildirdi.

Prof. Dr. Ahmet Ercan'ın bu değerli paylaşımları, ileride yaşanabilecek olası depremlere karşı halkın bilinçlenmesine önemli bir katkı sağlıyor ve tedbirlerin alınması yönünde farkındalık oluşturuyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN