Deprem bölgesindeki yardım malzemelerini Tekirdağ'daki evine götüren emniyet müdürü açığa alındı

Kahramanmaraş depremlerinin ardından bölgede görevlendirilen bir emniyet müdürünün, görev bölgesinden dönerken depremzedeler için toplanan birçok yardım malzemesini de Tekirdağ'daki evine götürdüğü ortaya çıktı. Gözaltına alınan ve 'hırsızlık' suçundan hakimliğe sevk edilen emniyet müdürü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Savcılık bu karara itiraz ederken, Tekirdağ Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise söz konusu emniyet personelinin işten el çektirilerek açığa alındığını duyuruldu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem sonrası tüm Türkiye bölge için harekete geçti, birçok yardım malzemesi alana gönderildi. 11 kentte büyük hasar bırakan ve binlerce can kaybına neden olan deprem sonrası afet bölgesinden gelen dolandırıcılık ve hırsızlık haberleri ise 'pes' dedirtti.

Habertürk'ün haberine göre; Tekirdağ Çevik Kuvvet Şube Müdürü 4. Sınıf Emniyet Müdürü Yadigar I., depremzedeler yardım çalışmaları kapsamda Gaziantep’in İslahiye ilçesinde görevlendirildi. Yadigar I., 26 Şubat’ta görevinin sona ermesi üzerine resmi otobüsle Tekirdağ’a döndü ancak otobüsle depremzedeler için hazırlanan birçok yardım malzemesini de Tekirdağ’a getirdiği tespit edildi.

EVİNDE BİRÇOK MALZEME ELE GEÇİRİLDİ

İhbar üzerine Tekirdağ Cumhuriyet Başsavclığı’nın talimatıyla emniyet müdürü gözaltına alındı. Yadigar I’nın evinde yapılan aramada; 1 Jeneratör, 2 Büyük Çadır, 5 Siyah Renkli Ara ve Bağlantı Kablosu, 9 Şişme Yatak, 5 Uyku Tulumu, 5 Seyahat Çantası, 7 Bere, 2 Bot, 2 Yağmurluk Kaban, 5 Yağmurluk Üstü, 1 Yağmurluk Altı, 4 Küçük Çadır, 15 kilo Köpek Maması, 3 Elektirikli Isıtıcı ve Adet Kettle Isıtıcı ele geçirildi.

Gözaltına alınan Emniyet Müdürü Yadigar I. adliye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından 'hırsızlık' suçundan tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Ancak; hakimlik emniyet müdürünü adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. Savcılık bu karara itiraz etti.

AÇIĞA ALINDI

Tekirdağ Valiliği, deprem bölgesindeki yardım malzemelerini Tekirdağ'daki evine getirdiği iddia edilen emniyet personelinin açığa alındığını bildirdi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İlgili personel hakkında idari soruşturma başlatılmış ve işten el çektirilerek açığa alınmıştır. Akabinde hemen Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen personel, mahkemeye çıkarılmış ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. Ancak bu karara Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığınca itirazda bulunulmuştur. Olay, valiliğimiz ve emniyetimiz tarafından yakinen takip edilmektedir. Devletimiz, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da bütün kurumlarıyla suç ve suç işleyenlerin üzerine kararlılıkla gitmeye devam edecektir."

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN